Turizmus Dél-komárom 2024. 06. 18.

Ismét Komáromi Food Truck Show és Piknik!

A második Komáromi Food Truck Show és Piknik június 28. és 30. között kerül megrendezésre a dél-komáromi Jókai ligetben. A programról június 17-én, hétfő délután tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

„Június utolsó hétvégéjén, június 28. és 30. között ismét a városunkba, a Jókai ligetbe érkezik hazánk legnagyobb utazó étterme,” mondta Horváth Zoltán, a Food Truck Show főszervezője. „Három napon át 24 kocsiból álló food truck showal, Magyarország legnépszerűbb és legkedveltebb foodtruckjaival várjuk a komáromiakat és az ide látogatókat. Az ételek között ott lesz a Tom-Yum, Meraki, Belfrit, Che Che Burger, Crunchy, Black Heaven, Pizz’Burger, The Grilled Piggy, Smokey Monkies BBQ, Szürkeharcsa Halbár, Mexkitchen és a ZING.” Az italos truckok között szerepel a Borkas, Costa, Sörbie, Legenda, Jack Daniel’s Bar, Sanpellegrino, Mionetto, Spritz Bar, és természetesen desszertekkel is készülnek, így idén is lesz Levendula, Happy Churros és a WaffelLand. „A tizedik szezonban már a századik Food Truck Showt rendezzük, és nagyon várjuk a komáromi hétvégét, mivel tavaly csodálatos környezetben, nagyszerű, kedves emberekkel találkoztunk,” tette hozzá Horváth Zoltán.

Radics Gábor, a társszervező Komáromi Városmarketing Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az immár második Komáromi Food Truck Show-n nemcsak ételek várják majd az érdeklődőket, hanem több helyi szervezet, egyesület is kitelepül, emellett zenés programok és utcazene fesztivál előadói is várják a kilátogatókat.

Június 28-án, pénteken 17 órától 20 óráig a Jókai Mór Városi Könyvtár Gyermekrészlege papírszínházzal várja a legkisebbeket. Itt lesz a Brigetio Öröksége Látogatóközpont is, a fiatalok arcfestéssel készülnek a DIVISZ jóvoltából, a Virgonckodó játszóház pedig ismét nagyméretű fajátékokat hoz a gyerekeknek. Pénteken 18 órától 22 óráig Dj. Máriusz hozza a jobbnál-jobb zenéket.

Június 29-én, szombaton már délelőtt 10 órától a Kemence Egyesület kézműves foglalkozása várja a családokat. „16 és 20 óra között lovaskocsikázhatnak a Jókai ligetbe kilátogatók a Szőnyi Lovas SE jóvoltából,” mondta Radics Gábor, „a Street Generations air track szőnyegparkja is kipróbálható lesz.” A Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja és a Magyar Vöröskereszt komáromi területi szervezete kézműveskedéssel, a KÖSZ, azaz a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedeők zöld programmal települ ki a második Komáromi Food Truck Show-ra. „Szombaton sem maradnak interaktív játékok nélkül a gyerekek,” tette hozzá, „hiszen a Bakonyi Fajátékok egészen este 8 óráig várja őket.” 18 órától 22 óráig Dj. Bagó szolgáltatja a háttérzenét.

Szombaton 14 órától 18 óráig az Utcazene fesztivál is színesíti a programot. Hajnal Dóra, a Komáromi Kulturális Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Öt állomásos zenei program vár mindenkit, a könnyűzenétől a komolyzenén át a népzenéig. Az élőzenei műsorok egyidőben, folyamatosan zajlanak majd, érdemes mindegyiket meghallgatni.” Bereczkei Attila és Őri Dávid a könnyűzene, gitárzene világába kalauzolja el a hallgatókat, míg Varga Bence, Pethő Marcell és Nagy Tünde csellón és hegedűn játszanak majd. A Lázók testvérek, Lázók Richárd és Lázók Márió zongorán és hegedűn komoly és könnyűzenével örvendeztetik meg a közönséget. A Zenepavilonban a Horsa Banda népzenét játszik, és Győrből Szombathelyi Patrik és csapata is érkezik az Utcazene Fesztiválra, amely tehát a Food Truck Show részeként várja az érdeklődőket.

Június 30-án, vasárnap sem maradunk program nélkül: a kiváló ételek és italok mellett 10 órától délig a Kemence Egyesület kézműves foglalkozása várja az ebédre érkező családokat.

Találkozzunk június 28. és 30. között a második Komáromi Food Truck Show és Pikniken a Jókai ligetben!