Város Dél-komárom 2019. 12. 09.

Ismét segítettek a jóbarátok

Ahogy az minden esztendőben lenni szokott ismét megmutatta a szeretet és az összefogás erejét a Segítő Jóbarátok közössége. Kurucz Erika és Kurucz Ágnes ezúttal a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házba szervezett jótékonysági hajvágást december 7-én. A rendezvényen a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom megyében élő, családjuk nélkül lakásotthonban, vagy nevelőszülőknél élő gyermekei vettek részt.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Molnár Attila dél-komáromi polgármester, aki hangsúlyozta, az egymáshoz való odafordulásra, segítésre, mások megértésére és elfogadására nem csupán a karácsonyi időszakban, de az év minden napján nagy szükség van ebben a zaklatott tempójú világba.

A városvezető egy rövid, az ünnepkörhöz kapcsolódó történet felolvasásával tette még meghittebbé a jótékonysági eseményt, melyen a képviselő-testület részéről Turi Bálint alpolgármester és Vajda Bence, a Pénzügyi, városfejlesztési, egészségügyi és szociális bizottság elnöke is részt vett.

A rendezvényen a járási hivatal vezetője, Molnárné dr. Taár Izabella is tiszteletét tette.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató egy olyan egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézmény, amely családból kiemelt, valamilyen sajnálatos ok miatt állami gondoskodásba került gyermekeknek és fiataloknak nyújt otthont, családpótló nevelést.

A Szolgáltató hiszi és vallja, hogy minden gyermeknek elsődleges érdeke, hogy családban nevelkedhessen. Intézményünk ehhez nyújt, segítséget, támogatást nevelőszülők, befogadószülők alkalmazásával.