Város Dél-komárom 2021. 07. 21.

Ismét vár a Brigetio Gyógyfürdő jótékony gyógyvize

Strandok éjszakája, családi napok, gyógyvíz, csúszdák, jó idő. Más nem is kell a pihenéshez. Irány a Brigetio Gyógyfürdő! Bár a vírus okozta helyzet a nyár elején kissé megnehezítette a dél-komáromi fürdő látogatását, de most már védettségi igazolvány nélkül is strandolhatunk.

Sokan csak strandolás céljából keresik fel a fürdőt, pedig aki tapasztalta már gyógyvizének hatását esküszik rá. Elsősorban mozgásszervi panaszok kezelésére hatásos a komáromi gyógyvíz, amelynek felfedezése a véletlennek köszönhető. Az egykori lengyár lenáztatás céljából keresett termálvizet 1965-ben és kincsre leltek. „A zárvatartás alatt sok megkeresést kaptunk vendégeinktől, hogy nagyon érzik a víz jótékony hatásának hiányát. Örülünk, hogy újra gyógyírt szolgáltathatunk panaszaikra” – mondta el a SZIA KOMÁROMnak Radics Török Tímea, a fürdő ügyvezetője. A gyógyhatást a szabadtéri és beltéri gyógymedencékben is élvezhetik a vendégek, emellett fedett úszómedencével, tanmedencével, kültéri családi csúszdás élménymedencével, úszómedencével és játékelemekkel, valamint csúszdával felszerelt gyermekmedencékkel, szaunavilággal, Kneipp taposóval várják az érdeklődőket.

A fürdő nem emelt árat: a teljes árú felnőtt belépő 2.150 Ft – ezért az összegért a gyógyvizes medencék és az összes kül- és beltéri medence használható,  az egész napos strandolásért 1.850 Ft-t kell fizetni, a komáromi kedvezményes belépők (észak- és dél-Komáromi lakosokra egyaránt vonatkozik a kedvezmény): felnőtt esetében 1.450 Ft, diák/ nyugdíjas esetében 1.100 Ft.

A vendégek körében népszerűek a rövidebb időszakra vonatkozó belépők is, aki sportolás céljából keresi fel a fürdőt, érdemes 2 órás belépőt váltania. A rendszeresen visszatérők számára pedig a bérletek kínálnak kedvező megoldásokat.

A 2020-ra érvényes bérletek esetében az éves bérlettel rendelkező vendégeknek a zárvatartás napjaival hosszabbítottuk meg a bérlet érvényességét, de legkésőbb 2021. december 31-ig fel kell használni ezeket. Az alkalmas bérlettel rendelkező vendégeink esetében a bérletek érvényessége 2021. december 31-ig került meghosszabbításra került – tájékoztatott a fürdővezető. A bérletek meghosszabbítása a fürdő pénztárában történik.

A fürdő változatlan áron kínálja szolgáltatásait 2021-ben. Az észak- és dél-komáromi vendégek kedvezményes belépővel látogathatják a fürdőt és a strandot. Aki távolabbról érkezik, és pár napot eltöltene a városban és a fürdőben, számos szálláslehetőség közül választhat: Thermál Hotel és Kemping, Solaris Kemping és Üdülőházak

Színes programokkal is készülnek a nyáron: idén is lesz zenés éjszakai fürdőzés – Strandok Éjszakája (július 31.), rendszeresen ingyenes vizitornával várják majd a vendégeket, és lesznek családi napok is – a részletes programokért keressék a fürdő honlapját – , illetve a Facebook oldalát.

2900 Komárom – Magyarország Táncsics Mihály 34-36.

Nyári programok a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben

július 24. – Csobbanó Fesztivál – 13 órától

Időutazás a város római múltjába, egészségsátor ingyenes masszázzsal, vérnyomás és vércukor méréssel, 15 órától Batucada brazil dob- és táncshow

július 31. – Strandok éjszakája – 20.30-órától éjfélig

A Strandok Éjszakáján zenés éjszakai fürdőzésre várunk mindenkit.  A rendezvény külön belépővel látogatható.

augusztus 7, 13, 14. – Klímatudatos Családi Nap

Klímatudatos családi napra várjuk vendégeinket 14 és 18 óra között a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben. Lesz játszóház és szerencsekerék kicsiknek és nagyoknak, valamint 15.30 és 17 órától bábos öko-mesekuckó foglalkozás. A rendezvény a gyermekmedencével szembeni füves területen valósul meg.

Augusztus 28. – Családi nap a Magyar Vöröskereszt komáromi szervezetének szervezésében

A vöröskereszt családi napján rengeteg programmal várunk mindenkit. Pingpong, csocsó és tollasozási lehetőség, a gyermekeknek arcfestés, bábelőadás, búvárkodás. Az érdeklődők megismerkedhetnek az újraélesztéssel. Az idősebb korosztályt egészségsátor várja. A rendezvényt pedig habparty zárja.