Mix 2016. 06. 17.

Itt a nyár – kezdődik a strandszezon!

Reméljük, hamarosan megérkezik a forró nyár, és végre napozhatunk vagy csobbanhatunk egyet városunk családias hangulatú strandján. A komáromiak főleg a rendezett környezet és tisztaság miatt szeretnek ide járni.

A 2 és fél hektár területen elterülő Komáromi Termálfürdőben mind a napozni vágyók, mind az árnyékra áhítozók megtalálják a maguk kedvenc helyét, lévén a strand területére rengeteg fát telepítettek. Kicsik és nagyok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt jól érezhetik magukat itt.

A parkrészben található csúszdás ugrálóvár a gyerekek nagy kedvence, a mászókán, csúszdán, homokozón, és persze a pancsoláson kívül. Az ugrálóvár használata szimbolikus összegbe kerül – egész napra 1 euró.

Mivel az észak-komáromi strand egyre népszerűbb, látogatottsága hónapról hónapra növekszik, az öltözőket új szekrényekkel bővítették: a számuk 28-ról 54-re emelkedett.

Untitled_Panorama3 (Medium)

Untitled_Panorama4 (Medium)

Az észak-komáromi termálfürdőben hét medence várja a fürdőzőket. A legkisebbeknek találták ki azt a 40 cm mély medencét, amelyben egy helyes Elefánt-csúszda, valamint egy Béka-szökőkút található. A rekreációs medence, amely 90 cm-től 120 cm mélységig terjed (28-30 °C fokos vízzel), elsősorban a családok körében népszerű, többek közt a Gomba-szökőkút és a Szivárvány-csúszda miatt is. A tanmedencében (110-130 cm mély, 26-27 °C fokos) délutánonként oktatás folyik. Aki szeretne egy jót úszni, az a 180 cm mély, 25-27 °C fokos úszómedencét veheti igénybe. A fiataloktól kezdve az idősekig mindenki kedveli a két kültéri termál ülőmedencét, valamint a beltéri, masszázselemekkel is ellátott termál medencét (37-40 °C fokos). Ez utóbbi egész évben a vendégek rendelkezésére áll.

IMG_0312 (Medium)

A komáromi termálvíz kiváló minőségű, 1040 méter mélységről tör elő. Jótékony hatással van az ízületi, a reumatológiai és a nőgyógyászati problémákra. Érdemes csonttörés, baleset után, vagy izomhúzódásoknál elüldögélni ebben a nagyszerű vízben, hiszen utána sokkal gyorsabb a gyógyulás folyamata.

A fürdő belterületén található még a színvonalas, hagyományos finn szauna is, hideg vizes medencével, és pihenőhelységekkel együtt. Újdonság, hogy most már négy személyes infraszaunában is izzadhatunk. A szaunát többnyire külön napokon használják a férfiak és a nők, nemrégiben azonban beiktattak egy közös, férfi-női napot is.

Ha pedig valaki már kipihente magát a termálvizes medencékben és a szaunában, igénybe veheti a fürdő területén található vendéglátóipari-, szépségápolási- és egészségmegőrző szolgáltatásokat is, mint pl. büfék, fagyizó, fodrászat,  manikűr-pedikűr illetve masszázs.

IMG_0304 (Med

A nagyobb gyerekeknek, fiataloknak illetve a sportos kedvűeknek pedig ott a strandröplabda pálya, ping-pong asztal, és a kosárlabda palánk. Ha pedig megéhezünk, a büfékben pedig lángost, fagyit, vattacukrot – és sok minden mást is fogyaszthatunk.

Nincs más hátra: kapjuk magunkra a fürdőruhát, és irány az észak-komáromi strand!

További információk: www.thermalkn.sk

Az árak nem változtak:
Hétfő-vasárnap: Felnőtt: 3,30 euró
Gyerek: 2,50 euró
Nyugdíjas, diák: 2,90 euró
KEDVEZMÉNY: Hétfő-péntek 10:00-12:00 – Nyugdíjas, diák: 1,60 euró

IMG_0173 (Medium)

IMG_0298 ( IMG_0276 (Medium) IMG_0180 (Medium) IMG_0250 (Medium) IMG_0228 (Medium) IMG_0024 (Medium) Untitled_Panorama1 (Medium) IMG_0273 (Medium)

Szólj hozzá!