Kultúra Dél-komárom 2024. 04. 04.

Izgalmas programokkal folytatódik a Petőfi Tavasz Dél-Komáromban

Az elkövetkezendő hetekben a Szőnyi Kulturális Egyesület változatos eseménysorozattal készül, a programok helyszíne ismét a Petőfi Sándor Művelődési Ház lesz.

A „Petőfi Tavasz” nevű kavalkád múlt hónap elején indult a Tavaszváró Bállal, a következő nagy rendezvény pedig a március 30-i Húsvéti Nyuladalom volt, ahol a családokat a helyi termékek vására mellett arcfestés, állatsimogató, fotófal, és kézműveskedés várta, a napot pedig a Kiflihajó együttes gyermekkoncertje zárta.

Zsédenyiné Horváth Krisztina, a ház szakmai vezetőjétől megtudtuk, hogy április 11-én délelőtt a Cimbora együttes zenés versekkel szórakoztatja az iskolásokat és óvodásokat, estefelé pedig Hirtling István Jászay-díjas színművész, Érdemes Művész, Mészáros Tibor, a Petőfi Irodalmi Múzeum irodalomtörténésze és Szabó Dániel cimbalomművész közös produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Zsédenyiné Horváth Krisztina, a művelődési ház szakmai vezetője (Fotó: komarom.hu)

A „Petőfi Tavasz” sorozat május 3-án folytatódik az édesanyák ünneplésével, május 11-én a madarak és fák napjával, majd május 15-én az Árgyélus Meseszínpad bábjátékával. A rendezvénysor egy nagy gyermeknapon ér véget május 26-án.