Város 2015. 11. 25.

A felújított SAD épületében modern, hatalmas irodahelyiségek kiadók

A volt SAD iroadáházát (amelynek földszintjén a British Outlet üzlet működik) két évvel ezelőtt vásárolta meg a Com-Klíma kft. cég. A kissé rozzant állapotban lévő épületet szinte teljes mertékben „lecsupaszították”, hogy a legmodernebb és legszínvonalasabb alapanyagok és technológiák segítségével újíthassák föl.

Az új BC1 irodaház nyitásra készen áll, várja bérlőit.

Jelenleg az emeleteken 6, nagyobb irodahelyiség, a földszinten pedig 2 helyiség bérelhető. A földszinti termek sokoldalúan – irodaként, üzletként, de akár étteremként is – kihasználhatók. Az BC1 irodaközponton a Com-Klíma tulajdonosa, Hodúr Tamás vezetett végig.

m
A Pozsonyi út mellett fekszik, és kiválók a parkolási lehetőségek.

Azt mindjárt az előcsarnokban észreveszem, hogy az épület belső tere egyszerű, letisztult és praktikus – ugyanakkor törekedtek arra, hogy mindenből a legjobb alapanyagokat használják föl. Az előcsarnok padlóját például első osztályú márványcsempe borítja. Majd beszállunk a vadonatúj liftbe – a tulajdonos a legfelső, negyedik szintre vezet. Teljesen ledöbbenek azon, amit látok.

Hatalmas – 300 m2-es! – terem tárul a szemem elé. De nem csak a nagyság lenyűgöző. Az iroda oldalain körbefutnak a méretes ablakok (alumínium, három rétegű üveggel a tökéletes szigetelés érdekében), amitől tér világossá válik, az ember pedig szinte kint érzi magát a természetben. A padlón végigfutó vastag, bordó szőnyeg (ami kiváló hangszigetelő is egyben), teszi az egészet még kellemesebbé.

300 m2
Hatalmas – 300 m2-es! – terem tárul a szemem elé.

Már csak az a kérdés: ki fogja ezt kibérelni? – szegezem a kérdést Hodúr Tamásnak. – Kinek kell ilyen hatalmas tér? „Nagyvállalatokra gondoltunk – feleli, – akik legalább húsz alkalmazottat foglalkoztatnak. Ez megfelelhet az elvárásaiknak, többek közt azért, mert az épület a Pozsonyi út mellett fekszik, és kiválók a parkolási lehetőségek. Nem mellékes, hogy két-három év múlva 500 méterre innen épül meg az új, Magyarországra vezető híd lejárata. A harmadik szintet már ki is bérelték: januártól költözik ide az Arriva buszvállalat komáromi részlege.”

Mint kiderül, a negyedik emeletet szándékosan hagyták meg ilyen nagynak, hátha lesz még olyan vállalat, aki ekkora teret igényel. De a terem ketté is osztható – kétszer 150 m2-re. Sőt, mindent úgy alakítottak ki, hogy a bérlő igényei szerint még további helyiségekre lehessen osztani.

3
Mindent úgy alakítottak ki, hogy az igények szerint további helyiségekre lehessen osztani.

Hogy hogyan is nézhet ki egy felosztott iroda, azt Hodúr Tamás megmutatja az első és a második emeleten. Mindkét szinten két cég bérelhet 150 m2-es helyiséget, amelyeket külön-külön még további négy, kisebb irodára osztottak falakkal. Ezek mindegyike kényelmes és jól felszerelt. Minden irodaban található – vagy beszerelhető – kiskonyha, mellékehelyiség (a legapróbb részletekig igényes és modern), valamint szerverhelyiség (számítógépes „központ”).

A kiskonyha
A kiskonyha

„Leginkább azért érdemes itt bérelni irodát egy vállalat számára – mondja Hodúr Tamás – mert a szokásosnál alacsonyabb lesz a rezsi. Ugyanis mind a tető, mind a falak vastagon hőszigeteltek, hasonlóan az ablakokhoz. Mindenhová spórolós ledvilágítást telepítettünk. A hűtést és a fűtést a legújabb technika biztosítja – a friss levegő állandóan keringeni fog az irodákban, ugyanakkor minden ablakunk nyitható. Nagyon odafigyeltunk arra hogy az egész épület energiatakarékos legyen. És itt szeretném kiemelni a tervező, Bartal Zoltán építész kiváló munkáját.”

Az épülethez három földszinti helyiség is tartozik – ezek közül ez egyiket már a British Outlet üzlet bérli. A második bejárata ugyanúgy az utcafront felől helyezkedik el, itt iroda, bemutatóterem, vagy üzlethelyiség is kialakítható (240 m2). „Ugyanakkor azt remélem – mondja Hodúr – hogy valaki éttermet fog itt nyitni. Van benne fantázia, hiszen rengetegen dolgoznak a környéken, akiknek kevés lehetőségük van hol ebédelniük. Ráadásul mellette még egy remek terasz is kialakítható.” A harmadik földszinti helyiség az udvar felől közelíthető meg (182 m2), ez is hasonló célokra hasznalható.

Tehát az épület emeleti részein összesen nyolc, 150 m2-es irodahelyiség található. Ezekből hat kiadó (mivel kettőbe az Arriva költözik). A földszinten pedig két helyiség várja a vállalkozókat. Látni kell!

Az iroda bérleti díja: 6-7,50 €/m2/hó + Áfa
Jelenleg kiadó iroda: 1.300 m2

Minimum bérbeadható iroda: cca 150 m2
Irodaterület összesen: 2.000 m2

Weboldal: www.bc1.sk
Telefonszám: 035 7731043
E-mail cím: info comklima.sk

Szólj hozzá!