Város Dél-komárom 2024. 02. 01.

Jelentős átalakítás előtt a dél-komáromi központi ügyelet

Dél-Komárom önkormányzata sikeresen pályázott az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Komáromban” című TOP Plusz programra, melynek eredményeként 280 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt célja a szőnyi Széchenyi úti háziorvosi központi ügyelet felújítása és energetikai korszerűsítése, valamint a háziorvosok, gyermekorvosok és fogorvosok munkáját segítő eszközök beszerzése.

A felújítási munkálatok során a szakemberek megszüntetik az épület vizesedését, szigetelik az ingatlant és a födémet, valamint cserélik a nyílászárókat, felújítják az elektromos hálózatot, modernizálják a fűtési rendszert. Mindemellett az épület napelemeket is kap, valamint elvégzik az akadálymentesítési munkákat is.

A projekt további célja az épület felújítása mellett az egészségügyi alapellátás minőségének javítása Dél-Komáromban és környékén, ezáltal pedig a helyiek egészségi állapotának javítása, a praxisok közötti együttműködés támogatása, végső soron pedig betegségek időben történő kiszűrését szolgáló preventív szűrővizsgálatok segítse.

A beruházás a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, és várhatóan 2025 nyarán fejeződik be.