Turizmus Dél-komárom 2023. 10. 18.

Jelentős fejlesztés kezdődhet a dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdőben

Mintegy félmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Komthermál Kft. A projektnek köszönhetően a dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdő uszodaterének tetőrekonstrukciója és pihenőgaléria kialakítása, valamint burkolatcsere valósulhat meg – írja a termalonline.hu.

A több éve zajló, nemrégiben pedig sikerrel zárult pályázati kiírás lehetővé teszi, hogy a Brigetio Gyógyfürdő szolgáltatási színvonala tovább növekedjen. A szolgáltatási paletta bővítése pedig új, magasabb fokú rekreációs élményt eredményez majd.

A munkálatok során a szakemberek a jelenlegi uszodatér felett egy több mint 100 m2-es pihenőgalériát alakítanak ki, továbbá elvégzik a szükséges tetőrekonstrukciót is. A meglévő tetőhéjazat és annak tartószerkezete elbontásra kerül, a főtartóváz megmarad. Erre új szelemenrendszer és burkolat kerül, az uszoda új hőszigetelést is kap.

Ezek mellett több mint 1000 négyzetméter burkolatot is kicserélnek majd a beltéri úszómedencét körülvevő közlekedő- és pihenőfelületek területén.

A felújítás jelentősen hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez.

A munkálatok várhatóan a jövő év első felében indulhatnak meg.