Város Dél-komárom 2020. 07. 08.

Jó tanácsokkal, tájékoztatókkal, kávéval és kakaóval várták a rendőrök a fürdőzőket

A turisztikai idény kiemelt időszak a rendőrség bűnmegelőzési munkájában. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai – Pretsner Ramóna és Bakonyi Katalin – tájékoztatókkal, bűnmegelőzési tanácsokkal, drogprevenciós, vagyonvédelmi valamint a nyár veszélyeiről szóló tájékoztatókkal is várták az érdeklődőket a Brigetio Gyógyfürdőben július 6-án.

Pretsner Ramóna címzetes alezredes elmondta, a legkisebbeknek játékos feladatokkal készültek. A függőségről, a legális drogokról, a túlzott kóla, kávé és energiaital fogyasztásról, a drogokról, az áldozattá válás elkerüléséről is beszélgettek a gyerekekkel. Kiemelte, hogy a gyerekek meglepően sokat tudnak a jogsértésekről, a rájuk leselkedő veszélyekről. A felnőtteket az otthonaink védelméről, napjaink drog problémáiról és a nyár veszélyeiről szóló kiadvánnyal, valamint egy-egy kávéval is várták, a kicsiket pedig kakaóval vendégelték meg.

A rendőrség munkatársai legközelebb július 23-án csütörtökön 10.00 és 14.00 óra között települnek ki a Brigetio Gyógyfürdő területére, akkor mobil bűnmegelőzési centrummal és kerékpáros regisztrációval, a bikesafe programmal érkeznek városunkba.

(komarom.hu)