Kultúra 2018. 09. 19.

„Jól csak a szívével lát az ember…” címmel hirdet rajzversenyt a Vértes Agorája

A Vértes Agorája rajzpályázatot hirdet Antoine de Saint-Exupery: A kis herceg (fordította: Rónay György) című meseregény olvasásélményének feldolgozására általános iskolás, alsó és felső tagozatos gyermekek részvételével.

A pályázatra szomori és gyermelyi; várgesztesi és vértessomlói; héregi és tarjáni; észak-komáromi és szárligeti általános iskolások rajzait várják. A pályázatban rajzolják meg a könyv illusztrációjától elszakadva a történet által előhívott gondolatokat, álmokat, az igazi szeretetet, a hiányzó kapcsolatokat, az összetartozást, a barátságot és mindent, ami öröm és fájdalom lehet a saját megfogalmazásukban és saját formanyelvükkel.

A pályázatra A/4-es méretű, szabadon választott technikával készült rajzokat várnak, amelyen a jobb alsó sarokban szerepeljen az alkotó neve, iskolája, osztálya, a felkészítő tanár neve. A rajzokat fixálva kérik beadni!

A beérkezett képekből zsűri választja ki a díjazottakat.

A képekből később kiállítást rendeznek A kis herceg című mesebalett bemutatójához kapcsolódva az alábbi időpontban és helyszíneken:

  • 2018. október 8. Szomor – Sportcsarnok (szomori és gyermelyi gyermekek részvételével)
  • 2018. október 13. Komárom – VMK (Városi Művelődési Központ) – komáromi gyermekek részvételével
  • 2018. október 15. Várgesztes – Faluház (várgesztesi és vértessomlói gyermekek részvételével)
  • 2018. október 17. Héreg – Kultúrotthon (héregi és tarjáni gyermekek részvételével)
  • 2018. október 26. Szárliget – Művelődési Ház (szárligeti gyermekek részvételével)

A rajzok beérkezési határideje: 2018. szeptember 30.

Beadás helyszíne: a település általános iskolája, vagy Komáromban a Városi Művelődési Központ épülete

A díjazottakat külön értesítik, jelenlétükre számítanak! Kapcsolat: Kammerlohr-Kováts László, +36-30-417-6444, kammerlohr@avertesagoraja.hu

A „Jól csak a szívével lát az ember…” címmel szervezett rajzverseny kísérő rendezvénye a „Határtalan kultúra – megtartó közösségek, avagy az ezerarcú közművelődés 25 helyszínen” című pályázat A Vértes Agorája által tervezett programjainak.