Mix 2015. 12. 22.

Karcsúbb lett és átlagon felüli élményt kínál az Astra

Az Opel Astra, miután alapos diétán és ráncfelvarráson esett át, jobban néz ki, és az utakon is jobban teljesít. Nem csoda, hogy elnyerte az Arany kormánykerék 2015 címet.

Startoljon hosszú távra! Az érsekújvári Motor Car társaság, a vásárlói elégedettséget tükröző European CSI Award 2008 díj birtokosa, valamint Mercedes-Benz és az Opel hivatalos márkakereskedése és szervize, bemutatja az új Opel Astrát.

A karcsú, elegáns és innovatív modell mára már milliók tetszését elnyerte. Az Astra következő nemzedékének alapja egy teljesen új, könnyűszerkezetű struktúra, benne kizárólag az új generációhoz tartozó motorokkal és olyan felszerelésekkel, amelyek ezidáig legfeljebb a nagy kategóriában fordultak elő. Az új Astra ötvözi a hatékonyságot az eleganciával, és csúcsra járatott fejlesztéseivel újra definiálja a kompakt osztályt.

opel-astra-0009

„Az új Opel Astra három legfőbb erénye: hatékonyság, innováció és dinamika.“ – jelentette ki Dr. Karl-Thomas Neumann, az Opel Csoport vezérigazgatója ez év nyár elején, amikor bemutatta a népszerű sorozat legújabb tagját. Habár az új Astra árusítása csupán októberben kezdődött el, máris megkapta az első elismerést – az Arany Kormánykerék 2015 díjat kompakt kategériában. Ez az első eset, hogy az Opel ebben a kategóriában egyáltalán nyert valamit.

A vezérigazgató szerint a kostruktőrök tiszta lappal kezdték a tervezést, hogy újra alkothassák az Astrát. Így született meg a modell legjobb a verziója. Nem csupán atletikus külsővel rendelkezik, hanem a tervezők ceruzáinak köszönhetően mintegy 200 kilóval karcsúbbá is vált! A karosszéria 120 kilogrammal lett könnyebb, és további 50 kilóval könnyítették az alvázat.

Opel-Astra-2016-interior-01

Az újdonságokkal akkor is szembesülünk, amikor felnyitjuk a kapotát. A géptető alatt kizárólag a teljesen új motor-portfólióhoz tartozó hajtóművek kaptak helyet, 95 k – 200 k teljesítménnyel. Az 1,6 literes benzinesek és dízelek közös jellemzője a maximális hatékonyság, az élénk reagálás, a sima járás és a halk működés. Rendelkezésre áll a Turbodiesel 1.6 CDTI, a benzines 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbó, illetve a négyhengeres 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbó. Ez szintén alumíniumépítésű, ami hozzájárul az autó súlycsükkenéséhez.

A karcsúsítás ellenére a konstruktőrök több helyet alakítottak ki az utasok számára. A további fejlesztéseknek köszönhetően nagyobb lett a belső tér, és javult komfortérzet. Az Opel OnStar személyes online- és szolgáltatási asszisztens elérhetősége magától értetődő. Az IntelliLink infotainment-rendszer gyorsabban és átfogóbban hozza be az okostelefon – Android Auto és Apple CarPlay – funkcióit az autóba. Ennek köszönhetően elérhető a WhatsApp, a Skype, a Spotify, Google Maps, és még sok minden más. A biztonságra ügyel az intelligens IntelliLux LED világítás, vakításmentes távfénnyel; a jelzőtábla-felismerő (Traffic Sign Assistant), a kormányzást korrigáló sávtartó-asszisztens (Lane Keep Assist), vészfék-funkció illetve a parkolási asszisztens.

Opel-Astra-295914

A megújult Opel Astra tehát kívül-belül sokkal attraktívabb, biztonságosabb, ugyanakkor kényelmesebb is. Számos olyan felszereléssel rendelkezik, amelyek ezidáig legfeljebb a nagy kategóriában fordultak elő.

OPEL_ASTRA_bb_NZMC

Szólj hozzá!