Sport Dél-komárom 2024. 06. 11.

Kattints! Már elérhető Észak- és Dél-Komárom közös sport-weboldala: komsport.eu!

Június 7-én dr. Molnár Attila és Keszegh Béla, Dél- és Észak-Komárom polgármesterei Dél-Komáromban bejelentették, hogy új, közös weboldal indult. Céljuk, hogy támogassák a komáromiakat a számukra megfelelő sportág kiválasztásában.

Dr. Molnár Attila kiemelte, hogy több közös pályázatot is benyújtottak, amelyek jelenleg elbírálás alatt állnak. A „Zöldülj határok nélkül” projekt keretében a Csokonai lakótelep teljes zöldterületének megújítását tervezik, míg az „Egy város, két ország” pályázat révén kulturális létesítményeket újítanának fel és közösségi tereket fejlesztenének. A turizmus fellendítése érdekében a Brigetio Gyógyfürdőben vízi játszóteret alakítanának ki. Ezen kívül számos projekt már megvalósult, és a komáromiak birtokba is vették azokat: tematikus játszóparkok és közösségi kerékpárkölcsönzők épültek.

A városvezető hangsúlyozta, hogy a sport stratégiai jelentőséggel bír a településen. Dél-Komáromnak 1500 igazolt sportolója van, akik közül több mint 800 gyermek.

Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere elmondta, hogy az új weboldal elősegíti Komárom sportbeli együttműködését. Hangsúlyozta, hogy egy egészséges közösséget szeretnének kialakítani, ahol nemcsak az élsport, hanem a szabadidős mozgás is fontos szerepet kap! Felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatalok egyre kevesebbet mozognak, ezért az új oldalon összegyűjtötték az összes sportlehetőséget a két településen, a sakktól kezdve a kajakozáson át egészen a labdarúgásig. Minden korosztályt szeretnének bevonni, különös figyelmet fordítva az idősebb generációra.

A komsport.eu weboldal már elérhető, és az érdeklődők megtalálhatják rajta a sportolási lehetőségeket, helyszíneket és sportklubokat Észak- és Dél-Komáromban.