Város 2016. 05. 24.

Két komáromi nővérkének is fehér a szíve

Két, komáromi kórházban dolgozó nővérke is Fehér Szív díjban részesült. PhDr. Mészáros Eleonóra és Szabó Erzsébet május 20-án, pénteken vehette át a Szlovákiai Egészségügyi Nővérek és Szülésznők Kamarájának évente kiosztott, igen rangos elismerését a pozsonyi Hotel Saffron-ban.

Az ünnepélyes díjátadó során PhDr. Mészáros Eleonórával és Szabó Erzsébettel együtt az ország harminc egészségügyi dolgozója vehette át a három kategóriában kiosztott díjat, amelyet Mário Mikloš, az Egészségügyi Minisztérium főosztályvezetője és Iveta Lazarová, a Szlovákiai Nővérek és Szülésznők Kamarájának elnöke adott át. Az esemény fővédnöke Andrej Kiska köztársasági elnök volt, aki hamarosan fogadja a nővérkéket az elnöki palotában is.

PhDr. Mészáros Eleonóra a gyermekosztályon dolgozik,  Szabó Erzsébet pedig a neurológiai ambulancián epilepsziás betegekkel foglalkozik. Mindkettőjük kiemelkedő munkát végez immár 31 éve. A betegekhez kedvesek és türelmesek, érzékenyek és segítőkészek, ugyanakkor szakmai szempontból is a legtöbbet nyújtják.

Mindkét nővér munkáját hosszan méltatta PhDr. Zlatica Halmová, a komáromi kórház igazgatóhelyettese. Mgr. Viktor Dudáš kórházigazgató pedig örömmel gratulált a két hölgynek, valamint köszönetét fejezte ki áldozatos munkájukért.

Foto 2 -ocenené sestry z komárňanskej nemocnice zľava - pani Alžbeta Szabóová a PhDr. Eleonóra Mészáros

 

 

Szólj hozzá!