Város Dél-komárom 2018. 01. 24.

Két szálláshely is férőhelyekkel bővül a városban

Újabb fejlesztésekkel akár már idén bővülhet a dél-komáromi szálláshelyek kapacitása. Egyre több látogató érkezik a városba, a vendégek nagy része pedig nemcsak átutazó, hiszen átlagosan több éjszakát is eltöltenek Komáromban – írja a komaromhirado.hu. 

A Komáromba látogatók 2016-ban közel hatvanezer éjszakát töltöttek el a városban – derül ki a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) adataiból. S bár hivatalos adat még nem látott napvilágot, a vendégéjszakák száma a tavalyi évben is hasonlóan alakult. A mért adatok alapján a külföldi és hazai vendégek száma nagyjából megegyezik, annyi különbséggel, hogy a külföldi vendégek a hazaiaknál hosszabb ideig maradtak a városban. Dél-Komáromban jelenleg 226 szoba áll egész évben a vendégek rendelkezésére, amihez a kempinglehetőségek is hozzá jönnek, így kialakítva a 1540 fős teljes kapacitást.

„A tavalyi adatoknál figyelembe kell venni, hogy két komáromi szálloda is jelentős átépítésen megy keresztül, ami körülbelül 50 szobányi kapacitáskiesést jelentett. Ennek tükrében a hatvanezer közeli szám elfogadható” – nyilatkozta a Helyi Híradóknak Szentesi Tamás, a Komáromi Turisztikai Egyesület (TDM) vezetője.

A két szálloda átépítéseinek köszönhetően a teljes kapacitás nagyjából 10%-kal fog növekedni a városban.  A fejlesztések leghamarabb az év második felére készülhetnek el.

Az előző évekhez hasonlóan a Komáromi Turisztikai Egyesület (TDM) idén is több helyen népszerűsíti a város nevezetességeit és szolgáltatásait, így a március elsején kezdődő Utazás 2018 kiállításon és június elején a Nemzeti Regatta 2018 eseményen is. Ez utóbbi egy települések bemutatásával egybekötött amatőr vitorlásverseny Siófokon.

Komárom a képernyőn is megjelenik: tavasszal a Hazahúzó című műsorban mutatják be a várost, az MTVA Itthon vagy! című műsorában az elmúlt évben és a napokban is látható volt a város kisfilmje, tavaly júniusban a Duna World csatornán pedig 50 alkalommal jelent meg Komáromot és látnivalóit népszerűsítő egyperces kisfilm.

„Előreláthatólag február végén készül el az éves rendezvénynaptárunk, melyet az utazási kiállításra időzítünk minden évben, valamint van egy Komárom kalauz nevű kiadványunk is. Ennek az újdonsága, hogy idén már a magyar, a német és az angol nyelv mellett lengyel szlovák és orosz nyelvű változata is elérhető a Komárom Tourinform irodában” – mondta el Szentesi Tamás.

(komaromhirado.hu)