Város Dél-komárom 2019. 12. 12.

Két új töltőpontot adtak át Dél-Komáromban

Napjainkban az egyik legfontosabb kérdéssé vált a környezettudatosság, a zöld szemlélet. Dél-Komárom városvezetése számos konkrét intézkedést hozott már az ügyben. December 12-én például új töltőállomásokat avattak a városban. Az egyik ilyen pont a Kocsis Étteremmel szemközt, a Bem és a Czuczor utca találkozásánál lévő parkolónál, a másik a Hotel Corner előtt került kialakításra.

Dr. Molnár Attila hangsúlyozta az önkormányzat igyekszik megragadni minden olyan pályázatot, melynek segítségével „zöldebb” környezetet kaphat a település. Így mára sikerült elérni, hogy a közintézmények döntő hányada teljes energetikai korszerűsítésen esett át, hogy zajlik a Jókai liget növényállományának megújítását célzó Zöld város projekt és a föld hőenergiáját hasznosító geoprojekt, hogy a következő időszakban bevezetésre kerül az Ültess fát! program, hogy a város klímastratégiát készít, illetve, hogy természetvédelmi alap létrehozását is tervezik.

Városunk az elektromos autózás területén is stratégiai partnereket tudhat maga mellett, hiszen ipari parkunkba olyan befektetők érkeztek nemrég, mint az elektromos buszokat gyártó BYD, vagy épp az elektromos gépjárművek akkumulátorait előállító SK Battery hangsúlyozta a városvezető.

Nagy Nikolett, a körzet képviselője, turisztikai tanácsnok is üdvözölte a beruházást, mint elmondta a Csillagerőd felújításának és a Brigetio Gyógyfürdő tervezett családi élménymedencéjének köszönhetően a terület a közeljövőben idegenforgalmi csomóponttá válhat majd, így bizonyára számos hozzánk érkező használja majd az új töltőpontot.