Régió Dél-komárom 2022. 03. 04.

Kezdődik a déli elkerülő tervezése Dél-Komáromban

Az útszakasz megépítése azért is nagyon fontos, mert ezzel is mentesülhet az áthaladó forgalom alól városközpont, valamint gyorsulhat a közlekedés nemcsak Szlovákia felől, de kelet-nyugat irányban is.

Az út tanulmánytervét és környezetvédelmi hatástanulmányát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. dolgozza ki – tudtuk meg dr. Mosóczi Lászlótól, az IM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárától.

A Dél-Komárom történelmében egyedülálló méretű fejlesztés nem az egyetlen infrastrukturális beruházás a városban, hiszen a következő időszakban kezdődhet a monostori vasúti átjárónál lévő kanyarodósáv építése, a MOL városrészi vasúti átjárónál lévő felüljáró kivitelezése, a kelet-nyugati elkerülőként szolgáló Puskaporosi út felújítása, valamint az ipari parkban lévő új csomópont építése is.

– Ha mindehhez még hozzátesszük, hogy a közeljövőben indul a Komárom–Székesfehérvár autóútvonal fejlesztése is, akkor nyugodt szívvel kijelenthetjük, Dél-Komárom még inkább régiós gazdasági központtá válhat hamarosan. A leendő M81-es gyorsforgalmi út a Monostori-hídtól az M1 és az M7 érintésével teremt négysávos kapcsolatot a jövőben épülő M8 autóútig nyilatkozta Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő.

– Mindezen beruházások, fejlesztések azt szolgálják, hogy városunk közlekedése dinamikusabbá váljon, Dél-Komárom megközelíthetősége pedig tovább javuljon, így vonzva hozzánk a jövő befektetőit, gazdasági társaságait, és a turistákat, tovább öregbítve Komárom hírnevét, úgy Magyarországon, mint a határon túl is – tette hozzá, dr. Molnár Attila polgármester.