Kultúra 2023. 02. 02.

Kikötő: Beszélgetés Korniss Péter fotográfussal, fotóriporterrel

2023. február 8-án (szerda) 18:00 órai kezdettel kerül sor a Kikötő – Polgári Szalon következő estjére, ahol a világ legismertebb kortárs magyar fotográfusával, Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfussal, fotóriporterrel beszélget a házigazda, Bödők Gergely.

Vajon miért kezdett el fényképezni, és hol húzódnak a megörökítés határai? Mi az, amire a fénykép készítésekor a legjobban figyel? Mi a titka a tánc fotózásának és mitől lesz igazán remek egy szociofotó? Van-e olyan, amit sohasem örökítene meg? Hogy éli meg, hogy annak a hagyományos paraszti kultúrának, amit megörökített, jó ideje már vége? Mit adott hozzá a technika a képekhez és mennyit vett el? Hogy fogadják a képeit külföldön? Beszélgetés szociofotókról, megörökítés és a képek mögötti gondolatokról a világ legismertebb kortárs magyar fotográfusával a Kikötő – Polgári Szalon 2023. február eleji rendezvényén.

A rendezvényre a Rév – Magyar Kultúra Házában kerül sor. A beszélgetést követően egy vetített válogatást is láthatunk Korniss Péter fényképeiből.

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 400 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel.

Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek! A rendezvény szervezése és lebonyolítása a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően történik!