Régió 2014. 01. 06.

Kis híján meglincseltek egy taxist Gútán

Kis híján lincseléssé fajult egy kisebb koccanásos baleset szombaton Gútán, a Dankó Pista telepen, amikor egy szabályosan közlekedő taxisba beletolatott a telep vajdája. Szerencsére senki sem sérült megírja az ÚjSzó.com.

„A koccanás után a taxis arra kérte a baleset okozóját, töltsék ki a formanyomtatványt, mivel a kártérítés igénylésekor azt be kell nyújtani a biztosítótársaságnak. Erre a másik fél nem volt hajlandó, viszont taxisunkat pillanatokon belül körbeállták a telep lakói, ütni, lökdösni kezdték az autóját, megfenyegették, azt mondták neki, menjen a dolgára és ne problémázzon. Félt, ezért inkább elhajtott, és értesített bennünket – írta le a történteket Forró Tibor, a taxitársaság ügyvezető igazgatója, városi önkormányzati képviselő. – A konfliktus miatt a városi rendőrök kíséretében mentünk vissza a telepre. Rövid ideig úgy tűnt, a vajda jobb belátásra tért, de amikor elkezdtük kitölteni a jegyzőkönyvet, meggondolta magát. Közben a helybeliek közül tucatnyian azt állították, szemtanúi voltak a balesetnek, nem is úgy történt, ahogy azt a taxis leírta, szerintük egyébként is ittas a taxis, azonnal ki kell rúgni, és egyre csak ordítoztak körülöttünk. Ekkor értesítettük a rendőröket, mert láttuk, hogy más módon nem tudunk érvényt szerezni igazunknak.”

Az alkoholszondás vizsgálat során kiderült, a baleset egyik érintettje sem fogyasztott alkohol, az autókban keletkezett károk alapján pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy nem a taxis volt a hibás. A rendőrök végül 20 euróra büntették a másik felet.

„Nagyon sajnálatosnak tartom az esetet, amelyet normális körülmények között néhány perc alatt el lehetett volna intézni. Mivel a kár nem komoly, és senki sem sérült meg, a rendőrséget sem kellett volna értesíteni. Az történtek után el kell gondolkodnunk azon, munkatársaink biztonságát szem előtt tartva ezentúl behajtanak-e a taxisaink a Dankó Pista lakótelepre” – tette hozzá Forró Tibor.

(forrás: ÚjSzó.com, illusztrációs fotó)

Szólj hozzá!