Kultúra Dél-komárom 2022. 08. 03.

Kisvonatos városnéző túra indul szombaton

Mégpedig reggel 9 órakor, a dél-komáromi Városmarketing Kft-hez tartozó Tourinform iroda elől. A gyülekező 8.30-tól kezdődik. Proczeller Tamás irodavezetőt kérdeztük.

– Az elmúlt, nagyjából fél év során számos tematikus túrát szervezetünk már kollégáimmal. Így voltunk az erődökben, vagy épp zöld kiránduláson a Szent Pál-szigeten, most pedig egyfajta átfogó képet igyekszünk adni Komáromból a hozzánk érkező turistáknak, vagy épp az érdeklődő helyieknek. A városnézés Dél-Komárom mellett természetesen a szlovákiai oldalt is érinti. Így együtt nézhetjük majd meg Észak- és Dél-Komárom látnivalóit. Azt gondolom, ez egy tökéletes program bármely korosztály számára, amelynek segítségével teljes képet kapnak a városunk történelméről, látványosságairól – nyilatkozta a Tourinform Iroda vezetője.

A helyszíneken idegenvezető mesél az érdekességekről ezzel is színesítve a túrát. Az észak-komáromi Klapka téren egy rövid megállót követően gyalogosan folytatódik a túra idegenvezetéssel. A program végül a magyar oldalon a Tourinform irodánál zárul.

További kapcsolódó hír, hogy a kisvonat augusztus 1-től menetrendszerűen közlekedik Észak- és Dél-Komárom között. A Monostori erődtől 10 órakor, a Brigetio Gyógyfürdő elől 16, 17 és 18 órakor, a Csillagerőd elől 13 órakor, míg a Klapka térről 11.30-kor és 14.30-kor indul.