Sport Dél-komárom 2024. 03. 04.

Kiválóan szerepelnek a dél-komáromi sportlövők az EB-n

Az Európa-bajnokság légfegyveres versenyszámának zárónapján a női légpuskások is szép teljesítményt nyújtottak, és bronzérmet szereztek a trio versenyben. A dél-komáromi Bajos Gitta is részt vett a csapatban, melynek tagjai közé tartozott még Dénes Eszter és Mészáros Eszter.

A hármas a selejtezőből nyolcadikként jutottak tovább, majd a nyolc között már az első helyen végeztek. A középdöntőben kissé gyengébben szerepeltek, így a negyedik helyen végeztek, ami lehetővé tette számukra a bronzmérkőzést. Itt a norvég csapattal mérkőztek meg.

A magyarok 15-9-re vezettek, de a norvégok sikerült felzárkózniuk 15-13-ra a végére. Az utolsó kör döntetlenül zárult, így végül a magyarok 16-14-es eredménnyel győztek, és megszerezték a bronzérmet. Múlt pénteken Bajos Gitta további ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon, hiszen a hagyományos csapatversenyben a magyar válogatott második helyen végzett.

A szombat nap szintén hozott dél-komáromi dicsőslget, hiszen a Pekler Zalán, Péni István és Hammerl Soma bronzérmes lett trioban.

(Forrás: MTI / kemma.hu cikke a lapjá / FOTÓ: MTK / Forrás: Facebook)