Turizmus Dél-komárom 2022. 07. 04.

Kő fagyi – már Dél-Komáromban is!

A Balaton-felvidéki Mindszentkálla egyedi Kő fagyiját hozta el Dél-Komáromba a Csudijó Egyesület vezetője. A Kossuth Lajos utca 37. szám alatt álló százéves házban már mi is megkóstolhatjuk az ínycsiklandó, hűsítő édességet.

Lipka Nóra elmondta, a családdal jó ideje járnak már le a Káli medencébe, a Balaton felvidékre. Az ottani Kő fagyizó tulajdonosaival az elmúlt években baráti viszony alakult ki. Egy közös beszélgetésből jött az ötlet, hogy Dél-Komáromban is nyithatnának fagylaltozót.

-Június közepén nyitottunk. Volt némi izgalom bennünk, hiszen azt tudtuk, hogy kiváló terméket kínálunk, de azt nem, hogy mennyien fognak majd betérni hozzánk. A minőség azonban meghozta a vendégeket is. Naponta 14 és 18 óra között tartunk nyitva, szerda kivételével, és mondhatom folyamatosan érkeznek hozzánk.

A Kő fagyi leginkább tiszta gyümölcsös, tejes ízeiről ismert. A különlegesebb jeges édességek közül kedvelt a pisztácia és a mangó, de vannak hagyományos ízvilágú fagylaltjaink is. Ami talán a legegyedibb, azok a borfagylaltok. Az ízletes, zamatos borokbók való fagyikat, így az Irsai Olivért, a muskotályt, vagy épp a Rosét különösen kedvelik – mondta Lipka Nóra.

Érdemes hát betérnünk a Piknik Fagyizóba, ahol valódi kerti piknik körülmények között fagylaltozhatunk, hősülhetünk, egy jó kávé, vagy épp limonádé kíséretében.