Kultúra 2017. 12. 08.

Komáromban is bemutatják a Batka-mesekönyvet

Novemberben újabb magyar kötettel jelentkezett a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás, Batka, a pozsonyi muzsikamester címmel.  A Pozsonyi mesék sorozatban megjelent könyv Batka Jánost, Pozsony sokoldalú egyéniségét mutatja be.

Batka János igazi reneszánsz ember volt, aki a 19-20. század fordulóján kifejtett zenekritikusi és kultúraszervezői tevékenységével a várost komolyzenei és a kulturális központtá tette. A hat modern nyelvezetű, szellemes stílusban megírt történetben az olvasó a régi Pozsonnyal és művészeivel is megismerkedhet. A szerző Kacsinecz Krisztián irodalmár és újságíró, az illusztrátor Gyenes Gábor grafikusművész.

2017. december 13-án, 16.30 órai kezdettel író-olvasó találkozóra kerül sor Komáromban, a Szinnyei József Könyvtár Nádor utcai épületében (Palatínova 8.) a sorozatszerkesztő, Bolemant Éva, és a szerző részvételével.

A könyv megvásárolható lesz a helyszínen, továbbá kapható a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás rendezvényein, valamint november 24-től december 22-ig a pozsonyi adventi vásárban, a civil szervezet standjánál (Ferenciek tere – Františkánske námestie) is.

A könyvbemutató után dedikálásra is lesz lehetőség.

A találkozó nyelve magyar, a belépés díjtalan.

Mindenkit – kicsiket és nagyokat – szeretettel várnak!