Kultúra 2021. 02. 12.

Komáromi helyszínei is lesznek az RTVS készülő, Jozef Mak játékfilmjének

A Jozef Mak nevet viselő film főszerepében a 27 éves David Hartlt láthatják majd a nézők, de az a Bárdos Judit is feltűnik majd a filmben, akit vendégművészként a Komáromi Jókai Színház színpadán is több alkalommal láthattak már a nézők.

A Jozef Mak játékfilm a tervek szerint az idei évben már része lesz a karácsonyi ünnepi vetítéseknek. A produkció az RTVS (Szlovák Rádió és Televízió) és a DNA Production együttműködésével valósul meg. A film forgatása a múlt héten kezdődött meg. A rendezői székben Petr Bebjak foglal helyet, míg producerként a komáromi Rastislav Šesták van jelen.

„Mindannyian ismerjük, de az őszintét megvallva, nagyon kevesen olvastuk. Miközben egy csodálatos műről beszélhetünk, tele érzelmekkel. Egy olyan hőst mutat be, akivel tudunk azonosulni, egy embert, akivel gyakran találkozunk, és ettől lesz még érdekesebb” – mondta Šesták azzal kapcsolatban, hogy az alkotók egy olyan produkciót akarnak a képernyőre hozni, melyet minden korosztály megért. „És amely megmutatja, hogy a szlovák klasszikusokkal igenis érdemes foglalkozni.”

A játékfilm forgatása a múlt hét közepén kezdődött az árvai Zuberec községben. A további forgatási helyszínek között azonban Selmecbánya mellett Komárom is szerepel.

A főszerepet, vagyis Jozef Mak szerepét Dávid Hartl játssza, de a Jókai Színház színpadán is ismerős Bárdos Judit játékával szintén visszaköszön majd a készülő filmből. Mellettük Tomáš Maštalír, Diana Mórová, Alexander Bárta és Judita Hansman is szerepel a filmben.

(teraz.sk nyomán)