Kultúra 2024. 03. 22.

Komáromi Napok – Összeírtuk a legfontosabb fellépőket

Idén is április 26. és május 1-e között rendezi meg Észak-és Dél-Komárom a régió legnagyobb fesztiválját, a Komáromi Napokat, azonban a kísérőrendezvények már április 20-tól elkezdődnek.

Szokáshoz híven, a rendezvénysorozat a két város közösen tartott ünnepi testületi ülésével veszi kezdetét, április 26-án. Idén az észak-komáromi Tiszti pavilonban kerül erre sor, ahol átadásra kerülnek a városok legrangosabb díjai.

Dél-Komáromban idén három helyszínen lesznek programok

Már április 20-ával indul a programkavalkád az Európai Borlovagrend felvonulásával, 25-én történészkonferencia, május elsején pedig a hagyományos futóversenyre is sor kerül. A Jókai Liget és a Monostori Erőd mellett új helyszín lesz az Igmándi erőd. Az ingyenes koncerteknek a Jókai Liget ad otthont. A programot úgy állították össze, hogy gyermekeknek és felnőtteknek is megfeleljen. Itt lép fe többek közt Caramel, Peter Šrámek, Hevesi Tamás, a Beatrice, a P-Mobile, a Republic is. A Monostori Erődben zajló Erődfeszt legfontosabb fellépői Charlie, az R-Go, a Kowalski meg a Vega, és a Tankcsapda lesznek, de itt lesz Dzsúdló, Blahalouisiana, és a Pogány induló is. A dél-komáromi programokról részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

Észak-komáromi rendezvények

Április 20-tól kezdődően változatos programokkal készülnek. Az erőd új turisztikai központjában a hajógyártásról szóló nyílik kiállítás. A zenei, tehát a fesztiválrésze a Komáromi Napoknak északon április 26-val indul és május 1-ig tart. Érkezik Horváth Tamás, a Korál Tribute Band, a Polemic, a Neoton Família és sok más, szlovák és magyar előadó egyaránt. A helyszínek et Dél-Komáromhoz hasonlóan itt is bővítik: lesznek programok a Tiszti pavilon belső udvarán és az Európa-udvarban, a vár előtti parkolóban vidámpark lesz, a Klapka téren és a környező utcákban pedig a megszokott vásári forgatag kézművesekkel, borászokkal, gasztronómiai különlegességekkel várja majd a látogatókat. Vasárnap hagyományosan az Öreg vár napja lesz huszárbemutatóval, korabeli ételek készítésével, május elsején pedig a népművészet ünnepét tartják Észak-Komáromban a Tiszti pavilonban, ahol családi programokkal várják az érdeklődőket.

Koncertek Észak-Komáromban:

PÉNTEK ÁPRILIS 26. –
KLAPKA TÉR

18:00JOSÉ LIVE
20:30HORVÁTH TAMÁS
22:00DJ MILLER

EURÓPA-UDVAR
16:30NAPI REZIDENS: DJ VINNIE LONELY
18:00ONE H
20:00Dream To Play

SZOMBAT, ÁPRILIS 27.
KLAPKA TÉR

16:30SLOVENSKÍ REBELI
18:30KORÁL TRIBUTE BAND
20:30POLEMIC
22:00DJ RICARDO

EURÓPA-UDVAR
16:30NAPI REZIDENS: DJ VINNIE LONELY
18:00Koczkás Eszter
20:00Bossa Rosa

VASÁRNAP, ÁPRILIS 2.
KLAPKA TÉR

18:00FATHERS & SONS PROJECT
20:30NEOTON FAMÍLIA

EURÓPA-UDVAR
16:00Tóth Máté zongorajátéka
18:00Szvrcsek Anita

Forrás: Felvidék.ma, Ma7, komarominapok.sk