Város 2015. 08. 07.

Kommandós rajtaütés Komárom közepén! Képekkel

Péntek délelőtt 11 óra tájban kommandós rajtaütés lehettek tanúi a komáromiak, az Olymp Panzió és Étterem illetve a Szent István szobor előtt.

Az étterem egyik alkalmazottja szerint két férfi, akik közül az egyik pozsonyi, a másik dunaszerdahelyi jelzésű autóval érkezett, már nagyjából 10.00 óra óta az étteremben tartózkodtak, beszélgettek, kávéztak. Úgy tűnt, várakoznak valakire.

A következő részletet ellentmondásosan mesélték el a szemtanúk: úgy 11.00 óra körül megérkezett a „harmadik”, egy magyarországi jelzésű autóval. Ekkor civil ruhás kommandósok – rövid nadrágot, de karszalagot, golyóálló mellényt és símaszkot viseltek – jelentek meg és kezükben gépfegyverrel berontottak a békésen üldögélő vendégek közé, és hatalmasat ordítottak: „Mindenki a földre!” A vendégek persze halálra rémültek.

Az étteremben eddig várakozó, feltehetően bűnözők közül az egyik felkiáltott: „Arra menekül!” Erre az összezavart kommandósok kiszaladtak arra, amerre a férfi mutatott. A „gáláns bűnöző” ekkor idegessége ellenére igyekezett kifizetni a számláját, sürgette az alkalmazottakat, azonban azok nem tudtak visszaadni! Így történt, hogy a számla kifizetése után, amikor a hátsó kijárat felé próbált menekülni, amit időközben lezártak, végül elkapták a kommandósok.

A másik bűnöző a másik irányba próbált elszaladni – menekülés közben megrongálta a teraszt, majd elkapták.

A harmadik, magyarországi férfit a Szent István szobor előtt kapták el, amikor ki akart szállni az autójából.

A három férfi közül kettőt azonnal elszállítottak egy piros mikrobusszal, a harmadik azonban még egy ideig ott hasalt a szobor előtt, cipő és zokni nélkül, fején zsákkal! (Ezekben a pillanatokban készültek fotóink). A földön fekvő férfi mellett nagy halom készpénz is hevert!

Szemtanúk szerint a három autót, amivel a maffiózók érkeztek, átkutatták.

A Szent István szobor előtt még 12.45-kor is helyszíneltek a rendőrök.

unnamed (3)   unnamed (7)