Város Dél-komárom 2018. 08. 09.

Közösséget épít Dél-Komárom

A kormány kiemelten fontosnak tartja a helyi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatokat. Épp ezért örvendetes, hogy Dél-Komárom konzorciumi tagként 55 millió forintot nyert e célra – fogalmazott dr. Molnár Attila polgármester egy minap a témában tartott sajtótájékoztató alkalmával.

– A helyi közösségek fejlesztése elsősorban a helyiek szerepvállalásának erősödésével érhető el. Ez a társadalmi felzárkózás egyik alapja is, mert a közösségi munka hatására az érintettek is együttműködnek a problémák megoldásában – tette hozzá.

A városvezető a továbbiakban elmondta, Komárom közösségi életének meghatározó eseményei a különféle hagyományőrző és teremtő rendezvények. Kiemelt hagyományos eseménysorozat például Észak és Dél-Komárom közös ünnepe, az 1849. április 26-i dicsőséges csatának emléket állító Komáromi napok eseménysorozata, amely az elmúlt több mint 25 évben a térség legnagyobb szezonnyitó fesztiváljává nőtte ki magát.

A sikert a helyi és a határon túli szereplők összefogása biztosítja, a település civil szervezetei, a közintézmények, és az aktív mikroközösségek részvételével. A most elnyert támogatásból megvalósítandó szabadidős, bűnmegelőzési, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programoktól azt várják, hogy tovább fejlődik a dél-komáromi közösségek egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom.