Kultúra Dél-komárom 2022. 12. 05.

Különleges produkciókkal készült a Garabonciás az András-napi vigasságokra

A Garabonciás Táncegyüttes apraja-nagyja fellépett az András-napi vigasságokon, melyet idén Almásfüzitőn rendeztek meg. Pőcze László művészeti vezető elmondta, ezúttal különböző tájegységek táncait láthatta a közönség – írja a komarom.hu.

A kicsik tardoskeddi táncokat táncoltak és Vág-Garamközi táncokkal készültek, a nagyobbak pedig bajnai agyagot mutattak be, ennek előzménye volt, hogy idén három megyével együtt léptek színpadra a budapesti Papp László Sportarénában, ahol a küzdőterén is bemutattak táncokat, amelyeket most a gálaműsoron is láthatott a közönség.

A Petőfi-év kapcsán színpadra álmodták a Falu végén kurta kocsma című költeményt is. A mindenki által ismert verset mutatták be, szatmári táncokon keresztül. Az András-napi vigasságokon a középsős csapat is színpadra lépett, most először készültek különálló kis kamara számmal, ők gömöri táncot adtak elő, melyeknek Bertalanits Enikő és Csonka András volt a koreográfusa.

A kamara táncegyüttes idén ünnepli 10. születésnapját. A jeles jubileumra különleges produkcióval is készültek a Garabonciás táncosai. A műsor koncepcióját Orbán Viktor álmondta színpadra és volt benne minden, ami egy táncegyüttes életét jellemzi; bemelegítés, forgásgyakorlat, régi koreográfiák, Pál Zsanett, Thoma Judit, Orbán Viktor, Turi György, Keltai Gábor és Pőcze László közreműködésével.