Kultúra Dél-komárom 2023. 12. 08.

Különleges zenei csemegét kínál Dél-Komárom adventben

Jövő héten vasárnap, azaz december 17-én a komolyzene szerelmeseit várják a Városháza dísztermébe. 15.30-tól a győri a Flautett Kvartett ad adventi fuvolakoncertet a Vivace Zenei Egyesület szervezésében.

Az Ernyey-Balogh Júlia, Gedai Eszter, Kovács Kinga, Réman Zsófia, (valamint 2010 és 2015 között Szarvas Anna) felállású Flautett Fuvolakvartett 2010-ben alakult a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatóiból. Tanáruk, Ittzés Gergely támogatásával indultak, aki azóta is a mentoruk. 

Felléptek már a Művészetek Völgyében, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztiválon, továbbá az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, és olyan kiemelkedő szólistákkal együtt, mint Ittzés Gergely, Matuz István, Kanyó Dávid, Hegedűs Endre.

A II. Országos Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok Versenyén, 2015 áprilisában Dombóváron, kamara kategóriában első helyezést és nívódíjat ítélt nekik a zsűri.

A 2016 márciusában, J. S. Bach születésnapja alkalmából rendezett koncerten való közreműködésüket a Bartók Rádió élőben közvetítette.

Repertoárjuk a zeneirodalom széles spektrumát öleli fel: a barokk muzsikától kezdve a kortárs művekig minden stílusban szívesen játszanak, köztük nemcsak négy fuvolára írott darabokat, hanem átiratokat is. 

A hagyományos fuvola mellett pikolóval, altfuvolával és basszusfuvolával színesítik hangzásunkat. Barokk műsorokban gyakran csembalóval bővítik a felállást.

Jövő vasárnapi műsorukat Komárom Város Önkormányzata támogatja.