Mix 2017. 08. 18.

Lángostúra – szubjektív lángosteszt

A nyári hőségben gondoltunk egyet, és összehasonlítottuk a környék fürdőinek lángoskínálatát. Ízlések és pofonok, mindenki szájízének más lángostípus fekszik, de lássuk, hol milyen is a felhozatal az aranybarna finomságokból. Mi a sajtos-tejfölös verziót választottuk, természetesen fokhagyma alappal, hiszen enélkül nem az igazi az ízélmény. Neked melyik a kedvenced? Pontozásunkat hátulról kezdtük.

04. Pati fürdő 
Ár: 1,60 Eur

A strand területén kívüli lángosost próbáltuk ki. De azt javasoljuk, ti maradjatok a benti sütödénél. Hogy miért? Ha nem szeretnétek ki tudja mióta kisütött, előttetek megmikrózott, a gasztronómiai élmény látványelemeit mellőző tejföl- és sajtkoronával ellátott darabot kipróbálni, akkor nem javasoljuk ezt a helyszínt.

Természetesen lehetséges, hogy csak rossz napot, rossz kiszolgálást fogtunk ki, mégsem tudunk elvonatkoztatni az eredménytől, és mivel árban sem olcsó ez a változat, kedvetlenül távoztunk innen. A Pati Termálstrandfürdő egyébként ideális mindenki számára: rendezett környezet, friss termálvíz, tágas napozó felületek, fák alatti hűsölés, na meg páratlan minőségű tiszta víz várja a látogatókat. (És felhívjuk a figyelmet, hogy a benti lángos szerkesztőségünk tagjai szerint teljesen rendben van.)

 

03. Észak-komáromi strand
Ár: 1,50 Eur

Ezen a napon a hűvösebb időjárás miatt alig voltak az étkező pultoknál strandolók. A lángosárusnál is rögtön sorra kerültünk. A napfürdőzés és gyerekricsaj közepette elfogyasztottuk a következő adagot is. Kissé sótlan és eléggé zsíros darabot kaptunk, de hát a lángosok nagy része már csak ilyen.

A kiszolgálás ugyanannál az ablaknál történt, percek alatt el is készült a menü. Ugyan maga a lángos nem vitte a prímet, és valahogy szalvétát sem sietnek adni az étel mellé, mégis megér egy próbát, hiszen ugye nem feltétlenül az ételkínálat miatt látogatjuk a strandokat. A révkomáromi strand új óriáscsúszdával is várja látogatóit!

 

02. WF szabadidőpark
Ár: 540 Ft
A lendületesség ellenére a kiszolgálás kissé ridegnek hatott, az viszont mindenképp pozitívum, hogy nem kellett hosszú perceket várni, hogy csillapíthassuk éhségünket. A lángos finom volt, pont jó állaggal, nem volt sem túl sós, sem túl íztelen, és pont annyira volt olajos, amennyire kell. Ettől függetlenül azonban be kell vallanunk, ettünk már ennél jobbat is.

A rendelés átvételénél mérföldekkel kedvesebb és szívélyesebb kiszolgálást kaptunk. A WF szabadidőpark maga pedig tágas, csúszdás, félreeső helyen található, kiváló kikapcsolódás fiataloknak és családoknak egyaránt, ezért lángos ide vagy oda, szuper program a nyári hűsöléshez!

01. Dél-komáromi strand
Ár: 450 Ft
És végül, de közel sem utolsó sorban íme szubjektív lángostesztünk nyertese, a dél-komáromi Alföldi lángosozó. Az étel frissen kisütve, pillanatok alatt, és meglepő módon fokhagyma-tejföl-sajt feltétek sorrendjében készült el. Ugyan az extrákkal csínján bántak, mégis a lángos állagát, az ár-érték arányt és az összhatást tekintve ezt ítéltük győztesnek! Kóstolásra fel!

Ha pedig szeretnéd, hogy a Brigetio Gyógyfürdő legyen az Év Feltörekvő Fürdője, ne felejts el szavazni rá augusztus végéig!

Milány Kincső