Kultúra Dél-komárom 2022. 03. 07.

Légy ott te is a Nagy Kokárda Napokon!

Az előttünk álló négynapos hosszú hétvégén mindenkit szeretettel vár a dél-komáromi Monostori erőd programsorozata. Számtalan gyermekprogram, ágyúdörgés és hagyományőrzés! ’48-as hangulat az erődben! Lovas huszárok, tüzérek, honvédek! „Talpra magyar!”

Az immár többedszer megrendezésre kerülő eseménysorozat ezúttal is hagyományőr bemutatókkal, fegyver mustrával, kézműves vásárral és rendhagyó tárlatvezetéssel igyekszik becsalogatni az érdeklődőket. Mindezek mellett minden napra jut egy-egy kulturális műsorelem is.

Így március 12-én, 15.30-tól Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című darabját tekintheti meg a közönség, majd másnap, azaz március 13-án, délután 15 órától a Klapka című musicalt adja elő a Magyarock Dalszínház.

A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, így március 14-én, 15.00 órától a Rutkai Bori Banda szórakoztatja a legkisebbeket, na és persze az anyukákat, apukákat. A rendezvénysorozatot, március 15-én 15.00 órától a Kormorán zenekar koncertje zárja.

És, ha mindehhez még hozzátesszük, hogy március 12-én a Monostori erődből jelentkezik élőben a Kossuth Rádió Országjáró sorozata, amelyet délelőtt 10 és este 17.30 között hallgathatunk meg, akkor valóban kimondhatjuk, ezen a hétvégén minden Komáromról fog szólni! A tavasz nálunk kezdődik!