Város 2021. 12. 14.

Lélegeztetőgépeket adományoztak a kórháznak

A komáromi kórház folyamatos fejlesztése mellett egyre többen támogatják az intézményt. A múlt héten újabb lélegeztetőgépek érkeztek, amelyek nem csak a covid betegeknek nyújtanak segítséget a gyógyulásban.

A Harsányi alapítvány támogatásának része volt egy EKG berendezés is. „Mikor pár hónapja az invazív lélegeztetőgépeket hoztam a kórházba, mely a magyar kormány ajándéka volt, akkor merült fel, hogy szükség volna nem invazív lélegeztetőgépekre is. Ezeket nem csak a koronavírusos betegeknél tudja kihasználni a kórház, de más betegségeknél is, amelyek során légzészavarok jelentkeznek. Ekkor szólítottam meg a Harsányi alapítványt, amely örömmel támogatta a komáromi kórházat, már nem első esetben. Nagy köszönet a Harsányi családnak a támogatásért” – mondta el Keszegh Béla polgármester.

A támogatásnak köszönhetően két lélegeztetőgépet és egy EKG gépet kapott a kórház, 20 ezer eurót megközelítő összegben. Az egyes gépeket a kórház igényei alapján választották.

A modern gépek mellett kiemelt szerepe van az egészségügyi személyzetnek. Kulcsfontosságú lépés, hogy az AGEL elhatározta a korábbi nővérszálló felújítását, amivel az alkalmazottainak tud adni jobb feltételeket.

„Köszönet a megyei képviselőknek, hogy ezt támogatták, továbbá a járás polgármestereinek, hogy a kórház mögé álltak ebben a kérdésben, így az AGEL-hoz kerülhetett az épület” – tette hozzá Miroslav Jaška, a kórház igazgatója. Köszönetét fejezte ki a kórház egészségügyi dolgozóinak is, akik kitartóan végzik a munkájukat ezekben a nehéz időkben. Miroslav Jaška hozzátette, kevés város figyel oda ennyire a kórházára, amiért ugyancsak hálás az önkormányzatnak.

„Szoros az együttműködés a kórház, a helyi és a megyei önkormányzat között a legjobb kórházi ellátás érdekében. Folyamatos a fejlődés, sorra újulnak meg a kórházon belüli épületek. A modern belgyógyászati pavilonban már minden szoba a legmodernebb eszközökkel van felszerelve. Tavasszal elkészül az új sürgősségi pavilon, de megújul az onkológiai is. Fontos, hogy a komáromi régióban élők a legjobb ellátást kapják”– mondta Filkó Gabriella, a kórház igazgató-helyettese.

(Komárom Város Facebook oldal)