Mix Dél-komárom 2020. 06. 05.

Lelkes fiatalok szednek szemetet Dél-Komáromban

Két fiatal – Fehérvári Dávid és Mózes Dániel – önkéntes hulladékgyűjtésbe kezdett az elmúlt hónapban. Azóta Dél-Komárom számos részét megtisztították a szeméttől – írja a kemma.hu.

A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. zsákokkal, kesztyűkkel, majd a hulladék elszállításával támogatja a két fiatal munkáját. Fehérvári Dávid elmondta, Facebook-oldalt hoztak létre, Komáromi Önkéntes Szemétszedők, azaz KÖSZ néven. Itt bemutatják tevékenységüket és azt, milyen hulladékokat gyűjtöttek össze. Már a város több területét megtisztították, így például az Erzsébet híd és a Monostori erőd közötti Duna-szakaszt.

Mózes Dániel arról beszélt, hogy a következő hetekben a szőnyi szigetet szeretnék kitakarítani. A szőnyi vasútállomás Komárom felőli részét, és a szőnyi sziget befelé vezető szakaszát már rendbe is tették. A nyár végéig megtisztítanák az egész szőnyi szigetet, illetve a gát menti utat. Hozzátette, ha a vírushelyzet lehetővé teszi, június első hétvégéjére gyűjtési akciót hirdetnek, amelyhez várják az önkéntes fiatalok, baráti társaságok, családok csatlakozását.

(kemma.hu)