Város 2014. 03. 04.

Lesz piac az egyetem melletti parkolóban? Vagy már börze sem?

Már egy ideje vasárnaponként az egyetem melletti gyűjtőparkololóban tartják a komáromi bolhapiacot. A börze szervezője január óta kezdte el hirdetni, hogy március 1-től minden szerdán és szombaton piacot is szervez ugyanide. A város viszont nem adott rá engedélyt.

Korábban már többször felmerült, hogy egy új piac létesül a városi rendőrség és az egyetem közötti területen, most viszont a szomszédos parkolóban beinduló piacot kezdtek el hirdetni a sajtóban és a közösségi oldalon. Eszerint a komáromi bolhapiac szervezője szerdánként és szombatonként piacot is szervez az egyetem melletti gyűjtőparkolóba.
Az ügyben a Delta hetilap megkereste a városi hivatalt, s Králik Róbert szóvivő közölte, érkezett ilyen kérvény a polgármesterhez. A kérvényező egy 40 négyzetméternyi területet szeretett volna kibérelni az egyetem melletti parkolóban, havi 35 cent/m2 áron, vásár kialakításának és fogyasztási cikkek árusításának céljából. A beadvány szerint március 9-től december 28-ig minden héten szerdán, szombaton és vasárnap, hajnali 5 és délután 3 óra között használhatta volna a területet. A polgármester azonban nem hagyta jóvá a kérvényt, így a bérbeadás tárgytalan – közölte Králik Róbert, hozzáfűzve, nincs kizárva, hogy a beadvány módosítása esetén engedélyeznek valamilyen árusítást az említett területen.
A lap megkérdezte Sluka Rolandot, a bolhapiac szervezőjét is, aki közölte, mégsem lesz piac, sőt, már bolhapiac sem lesz az egyetem melletti parkolóban, s azzal vádolta lapunkat, hogy ezt mi idéztük elő. Szerinte ugyanis addig nem lett volna szabad kérdéseket feltennünk a városi hivatalnak, amíg vele nem beszéltünk. Azt állította, a polgármesterrel szóban már megegyezett a piacról, s a kérvényét azért utasították el, mert lapunk érdeklődni kezdett az ügyben. Bár szerettünk volna további kérdéseket tisztázni, a vállalkozó kiviharzott szerkesztőségünkből.

(DELTA)

Szólj hozzá!