Mix 2018. 03. 29.

Lezajlott az idei Üzleti Terv Verseny, ők lettek a legjobbak

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán a középiskolások számára meghirdetett Üzleti Terv Verseny.

Az idei évben 15 üzleti terv érkezett be a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolából, a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiáról, az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémiáról, a komáromi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskolából, a Hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskolából, a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolából és a komáromi Műszaki Szakközépiskolából. Ezek közül egy előzsűri választotta ki a hét legjobbat, akik szóban mutatták be munkájukat a Hugyivár Imréből (az ARRIVA-csoport, controlling-menedzsere), Marcinkó Adriánból (a WADO, s.r.o.), Szabó Dávidból (doktorandusz hallgató, vállalkozó), és Gódány Zsuzsannából (a SJE GTK egyetemi adjunktusa) álló zsűri előtt.

Az első helyet a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia Páldi Dóra, Borgula Ildikó összetételű csapatának (felkészítő tanár: Ing. Jankó Anikó) „Kutyavendégház” elnevezésű üzleti terve szerezte meg.

A második helyet a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola Gálffy Viktória, Németh Réka, Kardos Dominik összetételű csapata (felkészítő tanár: Ing. Álló Mónika) „Egy falatnyi egészség” üzleti terve kapta.

A haradik helyen az érsekújvári Egyesített Középiskola Lehocká Laura, Pálinkášová Dóra (felkészítő tanár:Ing. Újhelyi Zsuzsanna) összetételű csapatának „ECO DESIGN – bútorok újrahasznosított anyagokból” című üzleti terve végzett.

(SJE)