Kultúra Dél-komárom 2019. 06. 21.

Ma este Mágnás Miska a Monostori erődben

Az idei ErődFeszten is számos kiváló produkció váltja egymást a Monostori erőd szabadtéri színpadán. Ma, és vasárnap este a magyar operettirodalom egyik remekét a Mágnás Miskát mutatják be 20.00 órától, három felvonásban, Koltay Gábor rendezésében.

Kedvcsinálónak álljon itt a műsorfüzetben olvasható ajánló: a Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve, mely újból és újból bemutatásra kerül, zenés és prózai színházakban egyaránt. Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ! Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja, melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyiruhás „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

Jegyek vásárolhatók online a jegymester.hu oldalon illetve személyesen a Monostori erőd pénztáraiban, a dél-komáromi Jókai moziban és a Tourinform irodában.

További információ az előadás Facebook oldalán.

(Nyitókép: port.hu)