Kultúra 2019. 12. 12.

Ma mutatja be monodrámáját Matusek Attila, a szombathelyi színház komáromi színésze

Új bemutatóra készül a Dialóg nonprofit szervezet. Ezúttal is egy monodráma készülődik a szlovákia magyar dráma helyzetét erősítő nonprofit szervezet műhelyében, csak most egy fiatal szerzőpáros lép a nyilvánosság elé.

Matusek Attila és Laboda Róbert színpadi műve ráadásul egy olyan műfajjal próbálkozik, mely tájainkon kevésbé divatos. Egy kortárs sci-fit láthatnak azok, akik 2019. december 12-én 19.00 órától részt vesznek a Pillanat, amely kilóg az időből című előadás monodráma bemutatóján.

Az előadást a szombathelyi Weöres Sándor Színház komáromi színésze, Matusek Attila rendezte, aki egyben az előadás főszereplője is, a rendező munkatársaként Culka Ottó, dramaturgként Varga Emese dolgozott a produkcióban. Az előadás díszlettervezője Borsodi Jenő, az előadás technikai munkatársa Csicsó Tamás.

Lakhatatlanná vált a Föld, végveszélyben az emberiség. Majoran Hektor, fizikus – tudja a a megoldást. A mizantróp természetű fizikus egy olyan módszert dolgozott ki, amely alapján  a Föld lakossága és minden élő szervezete egy szempillantás alatt teledeportál egy másik bolygóra, ami kisebb ugyan, de az élet újrakezdéséhez elegendő.  Csakhogy a tökéletes képletbe hiba csúszik. A föld lakossága és minden élő szervezete az Esemény napján megérkezik az Új Világba. Csak épp Majoran Hektor nem. Ő marad, egyedül a Földön – olvasható az előadás ajánlójában.

A Pillanat, amely kilóg az időből című scifi monodráma ősbemutatójára 2019. december 12-én 19.00 órától kerül sor a Rév – Magyar Kultúra Háza színháztermében. Az előadás a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Facebook esemény ITT.