Turizmus Dél-komárom 2023. 05. 11.

Magyarország legnagyobb utazó étterme érkezik Dél-Komáromba!

Június 2-4. között Dél-Komáromban, a Jókai ligetben rendezik meg az I. Komáromi Food Truck Show és Pikniket. Az eseményről május 9-én tartottak sajtótájékoztatót a Jókai ligetben.

Dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere elmondta, hogy a komáromiak a Komáromi Napok programsorozatán már megkóstolhatták a komáromi Jókai palacsintát, amelyet június 3-án a Food Truck Show-n is megtehetnek majd.

A polgármester szerint Komárom a történelem otthona, és régóta szerették volna, hogy legyen egy olyan tradicionális ételük, amellyel felkerülhetnek Magyarország gasztrotérképére.

A komáromi Jókai palacsintát több százan kóstolták meg, és a visszajelzések pozitívok voltak.

Az I. Komáromi Food Truck Show és Piknik a város ételét is népszerűsíti majd.

A Food Truck Show főszervezője, Horváth Zoltán szerint a rendezvényen 22 kedvelt büfékocsi lesz jelen, amelyek minőségi alapanyagokból készítik majd az ételeket.

A kínálatról QR-kódos digitális étlap is elérhető lesz, ahol az allergének is feltüntetésre kerülnek.


Radics Gábor, a társzervező, Városmarkeing Kft. ügyvezetője kiemelte, a rendezvényre több helyi szervezet és egyesület is kitelepül, emellett zenés, táncos programok, tűzzsonglőr bemutató, dinamikus szamba- és dob show, kézműves foglalkozások, papírszínház, lovaskocsikázás, kutyás bemutatók és trükkös járművek is várják az érdeklődőket. A Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt ingyenes szűréseket biztosítanak, a Street Generations air track szőnyege is kipróbálható lesz. A Garabonciás Táncegyüttes flash mobot tart, és a komáromi Város Egressy Fúvószenekara és a Magyarcok Dalszínház is fellép a rendezvényen.

Az I. Komáromi Food Truck Show és Piknik ígéretesnek tűnik, és valószínűleg sokan fognak kilátogatni a Jókai ligetbe, hogy kipróbálják a finom ételeket, és élvezzék a szórakoztató programokat!

(A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!)