Kultúra 2018. 04. 11.

Májusban ismét megrendezésre kerül a Komálom Gyerkőcfesztivál

Három nagy sikerű esemény után május 27-én immáron negyedik alkalommal kerül majd megrendezésre városunkban a Komálom Gyerkőcfesztivál. A programok között íjászkodás, ugrálóvár, színházi előadások és kézműveskedés is vár a gyermekekre. 

A főszervező Villa Camarum Polgári Társulás az idei évben is rengeteg programmal várja az érdeklődőket a városközpontban megrendezendő fesztiválon. Az egész napos esemény keretén belül különböző érdekes műsorokon és foglalkozásokon vehetnek majd részt a gyerekek. A Klapka téren az idei évben az autók, motorok és kismotorok mellett mazsorett- és táncos bemutatók, valamint a „nyitott városháza” várja majd a kilátogatókat. Az aktívabb foglalkozások keresői az Anglia parkban  találhatják majd meg az érdeklődésüknek leginkább megfelelő programokat, hiszen itt az állatsimogatás, a mesesarok és arcfestés mellett sportjátékok, íjászkodás, játszóház, ugrálóvár és kézművesek is helyet kapnak.

 

Pillanatkép a III. Komálom Gyerkőcfesztiválról (fotó: Villa Camarum Facebook oldal; PROfoto)

A Tiszti Pavilon udvara a csendesebb környezetet igénylő foglalkozások és programok színtere lesz, így például színházi előadások és bábszínházak műsoráé is. A Tiszti Pavilon előtti téren pedig egy zenei színpad lesz felállítva.

Az idei évben már a Zichy-pont is a Komálom Gyerkőcfesztivál helyszíneinek részét képezi, ahol természetfilmszemlét és véradást is szerveznek majd május 27-én.

A 8 órától 20 óráig lezárt, VMK-tól a Komáromi Művészeti Alapiskoláig húzódó útszakaszon sportjátékok, mentő-, rendőr- és tűzoltóautók vonulnak majd fel.

A pontos programot a szervezők május 9-e után hozzák nyilvánosságra.

Időpont és helyszín: 2018. május 27. 08:00-20:00; Észak-Komárom városközpontja

A rendezvény ingyenes. 

A szervezésben összesen több mint harminc egyesület vesz részt, melyek összefogását a Villa Camarum Polgári Társulás koordinálja. Az esemény kiemelt partnerei: Észak-Komárom önkormányzata, Komáromi Városi Művelődési Központ, Otthonunk Komárom Egyesület, Szőnyi Lovassport Egyesület, Forlife Kórház-Komárom, Paragraf Könyvelőiroda, Észak-Komáromi Nyugdíjasklub, Komáromi Művészeti Alapiskola, Komáromi Szabadidőközpont, Komáromi Animátorok, ÉS? Színház, Selye János Egyetem, HillClimb Racing Team, Children of Heawen Motoros Klub, Komáromi Jókai Színház, Süll Kinga-Ringató, Kemence Egyesület, Bábuci Bábszínház, Nemzetközi Természetfilm Fesztivál – Gödöllő, Hárompatak zenekar, Ferenczi Kornél, Doktorík Andrej és mások…

Kiemelt támogatók: Észak-Komárom önkormányzata, Bethlen Gábor Alap ZRT, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága, Nyitra megye önkormányzata, (a Szlovák Köztársaság Kisebbségi Kulturális Alapja még elbírálás alatt)