Város 2018. 06. 22.

Mamikommandó a Hintásparkban

Június 20-án délután a Hintásparkba látogatók érdekes jelenségre figyelhettek fel. Kisgyermekes anyukák egy csoportja zsákokkal felszerelkezve pásztázta végig a park területét. A kutatásba gyermekek is bekapcsolódtak és játékos formában segítették a felnőttek munkáját. Négy órakor kezdetét vette a verseny, melynek egyértelmű győztesei a Hintásparkot látogató gyermekek lettek.

Aznap ugyanis a Komáromban működő hordozós klub szemétszedést szervezett annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, gyermekeink ilyen irányú nevelésére és ezzel biztonságossá és tisztává varázsolják kedvenc parkunkat, ami ugyan messziről nézve annak tűnik, de mégis összegyűlt három nagy zsák szemét, benne rengeteg műanyaggal és éles, balesetveszélyes szilánkokkal. A Hintáspark még két hónapja sincs nyitva, ez alatt az idő alatt gyűlt össze ez a mennyiség, ami talán csökkenthető lenne további szemetesek kihelyezésével, ugyanis a park területén sajnos csak egy kuka található.

A hulladékmentes esemény piknikkel vette kezdetét, ahol az anyukák a Plant-B által felajánlott süteményekkel gyűjtöttek erőt a munkához, amihez a szervezők mosható, pamut kesztyűket és szemeteszsákot is biztosítottak. A résztvevők a park kútjáról hozott vízzel hűsíthették magukat a nagy melegben és munkájuk végeztével ajándékkal gazdagodtak, amivel a környezettudatosságot sikerült becsempészni a családokba is.

A hordozós klub vezetője, Szegi Aranka elmondta, hogy a jövőben bővítik a tevékenységüket, megváltoznak kívül-belül.

„A kötődő nevelést támogató családi klubbá válunk, ahova elsősorban a kisgyermekes családokat várjuk majd. Színes programokat tervezünk, ahol a család összes tagja megtalálhatja a számára érdekes, értékes lehetőséget. Megpróbáljuk őket kimozdítani az online világból és valódi, egymást segítő közösséget alkotni” – mondta el portálunknak a fiatal anyuka.