Mix Dél-komárom 2018. 07. 31.

Már akár idén elkészülhet a street workout park Dél-Komáromban

Még az idei évben elkészülhet a dél-komáromi Rüdiger-tó melletti területen az a szabadtéri kondipark, amelyre sikeresen pályázott a komáromi önkormányzat. A tó körüli futókör azonban már most is használható – írja a komaromhirado.hu

A tó körüli 200 méteres rekortán borítású futókör kialakítása tavaly év végén kezdődött el. Az önkormányzat emellett azonban még egy kültéri sportparkra is pályázott és nyert.

„A rekortán futókör már korábban elkészült, a szabadtéri kondipark támogatási szerződését pedig a napokban aláírjuk – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere. A polgármester a kondiparkkal kapcsolatban hozzátette: ha a benyújtott tender nem kapott volna támogatást, akkor abban az esetben az önkormányzat saját forrásból is megvalósította volna a beruházást.

A street workout parkot a Rüdiger-tó délnyugati sarkában lévő füves futballpálya helyén valósítja meg a városvezetés. A gumiborítású, 150 négyzetméteres, tizenöt eszközzel felszerelt sportparkban egyebek között párhuzamos korláttal, húzódzkodásra és tolódzkodásra alkalmas szerrel is fel lenne szerelve. Emellett létramászásra, lépcsőzésre és függeszkedésre is lenne lehetőségük a sportolni vágyóknak.

„Ha minden jól alakul, akkor már idén, de legkésőbb jövő tavasszal elkészülhet a kondipark” – emelte ki a polgármester.

(komaromhirado.hu)