Turizmus Dél-komárom 2023. 04. 03.

Már szervezi áprilisi túráját a dél-komáromi Tourinform

A „Láthatatlan erőd” elnevezésű városnéző program április 22-én reggel 9 órakor kezdődik. Gyülekező 8.30 és 9 óra között a Monostori erőd főbejáratánál, az óra alatt.

Proczeller Tamás irodavezetőtől megtudtuk, hogy ezúttal a Monostori erőd múltat idéző kazamatái mellett, az 1800-as évek korának fegyvereit is megismerhetik a résztvevők.

A különlegességet az adja, hogy aktuálisan nem csupán egy erődbeli tárlatvezetésről beszélünk, hanem a csoportvezetőnk segítségével felfedezhetjük a több kilométer hosszú, részben a föld alatt húzódó kazamatarendszer ritkán látott szakaszait is, azokat, amelyekben a vár védői is szolgálatot teljesítettek. Sétának során a Dunai bástyától egészen a Nyugati bástyáig jutunk el. A gyalogtúra a hagyományos szabja-, muskéta- és ágyúbemutató puskamustrával zárul, ahol egy hatfontos ágyút is elsütünk – részletezte a programot az irodavezető.

A dél-komáromi Tourinform a tavalyi évben indította havi tematikus túrasorozatát. A nagy sikerrel, éves szinten több, mint félszáz főt megmozgató turisztikai események során az idegenvezetők nem csupán a Monostori erődöt és a Szépművészei Múzeum antik szobormásolat-gyűjteményének ottont adó Csillagerődöt mutatják be, de több alkalommal Észak-Komárom nevezetességeit is érintve átfogó városnézést is tartanak, mindezek mellett zöld túrákat is szerveznek más helyszínek mellett például a Szent Pál-szigetre.

Az iroda májustól havi két tematikus túrát tervez szervezni, melyek közül az egyik a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokra kalauzolná el az érdeklődőket.

A tematikus túrára jelentkezni a következő LINKEN lehet!