Régió 2014. 04. 16.

Médiasztár ötödször Gútán

A helyi Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola idén ötödször hirdette meg a Médiasztár elnevezésű országos tehetséggondozó versenyét. A versenykiírás szerint pályázni lehetett az év diákújságírója, riportere, valamint az év iskolaújságja elismerésére.

Az év diákújságírója versenyben három kategóriában mérettek meg az újságírópalánták. Az első kategóriában Jókai Csenge bizonyult a legjobbnak, aki a dunamocsi alapiskola tanulója. A másodikban Baka Katalin Ipolyszakállosról, a harmadik kategóriában pedig Varga Bianka lett az első a dunaszerdahelyi Magángimnáziumból. A megmérettetésre jelentkező diákok minden fordulóban egy feladatlapot kaptak, melyben az írott sajtóban, a médiában előforduló műfajokkal kapcsolatos feladatokat, esetenként mintafeladatokat találhattak. A versenyzők ez alapján készítették el saját írásaikat, alkotásaikat meghatározott módon és terjedelemben.

Az év riportere párbajba az alapiskolák 8-9. évfolyama és a szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok, felépítményi osztályok és nyolcosztályos gimnáziumok 5-8. évfolyamának tanulói jelentkezhettek. Itt két kategóriában folyt a verseny. E kategória versenyzői az iskolához eljuttatott hangfelvételeikkel szállhattak versenybe, melyeket a rádiózás elismert szakemberei értékeltek ki. Az év riportere kategóriában az első helyet Mátyás Eszter szerezte meg a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumból.

Az iskolaújságok kiértékelését szintén szakmai zsűri végezte, amely úgy döntött, hogy idén a komáromi Selye János Gimnázium Kaktusz diákújságjának ítélik oda az első díjat.

medisztar 1

(DELTA, fotó: villagutta.sk)

Szólj hozzá!