Mix 2022. 09. 01.

Még lehet nevezni a 46. Komárom – Komárno futóversenyre!

A koronavírus járvány által okozott többéves kihagyás után idén ismét megrendezik a nagy múltú amatőr utcai futóversenyt, szeptember 3–án, szombaton 9 órától. A mezőny a dél-komáromi Csillagerődtől rajtol. Horváth Györgyöt, a szervezőbizottság egyik tagját kérdeztük.

A program célja többes, egyrészt versenylehetőséget biztosít a minősített és rekreációs futók részére, népszerűsíti a futást, erősíti a futóközösséghez tartozás érzését, növeli Észak- és Dél-Komárom városok hírnevét, valamint az egészséges életmódra is nevel. Az előzetes regisztráció már lezárult, ettől függetlenül ma és holnap, azaz szeptember 1-jén és 2-án, 17 és 19 óra között a dél-komáromi Sportcsarnokban még van lehetőség nevezni! A nevezési díj a versenyen való részvétel mellett tartalmazza a rajtszámot, az egyedi emblémázott pólót, az egyedi befutóérmet, a zárt- és biztosított útvonalat, a chipes nettó időmérést, frissítést és az orvosi szolgálatot – mondta Horváth György.

A versenyt idén is két távon írták ki, így 10 km-en és 5,5 km-es távon mérhetik össze erejüket, kitartásukat a sportolók. Az eredményhirdetésre női, férfi és ifjúsági kategóriákban kerül sor.

A futókat szombaton reggel 8 órától várják bemelegítésre a rajt helyszínén, a dél-komáromi Csillagerődnél. Az első mezőny 9 órakor, a másik 9.15-kor indul. A cél az észak-komáromi Városi Sportcsarnoknál lesz. A verseny ideje alatt az Erzsébet hidat fél pályán lezárják.

A versenyt a Komárom-Európa Futó Egyesület (KEFE) szervezi, védnökei: Mgr. Keszegh Béla Észak-Komárom Város Polgármestere, valamint dr. Molnár Attila Dél-Komárom városvezetője.

További információ az egyesület honlapján érhető el!