Oktatás Dél-komárom 2023. 01. 19.

Megalakult a dél-komáromi cserkészcsapat

Dél-Komáromban 2007 óta működő cserkészet a szövetség felkérésére önálló csapattá alakult. Az alapító okirat átvételére és a zászló avatására a Jézus Szíve Nagytemplomban még december végén.

A dél-komáromi csapat 15 éve az észak-komáromi 2-es számú Jókai Mór cserkészcsapat Szent László rajaként működött, kezdetben húsz gyerekkel kezdték meg a munkát. A 15 év alatt létszámuk több, mint 110-re nőtt, ezért a szövetség kérte őket, hogy alakítsanak saját csapatot. Ehhez szükségük volt egy névre és saját zászlóra. Névnek Bíró Luciánt választották, aki cserkészvezető, valamint paptanár volt. A zászlót a szülőktől kapták ajándékba.

Egyedné Hargitai Ildikó segédtiszt elmondta, több szlovákiai csapat is érkezett az ünnepi eseményre, észak-komáromi, marcelházi, érsekújvári és győri cserkészcsapat képviseltette magát.

A dél-komáromi cserkészcsapat 15 éve Ötvös Zoltán ötlete alapján alakult, aki pedagógusokat keresett ehhez a munkához, így találta meg Egyed Gábort és Egyedné Hargitai Ildikót. Azok a gyerekek, akik 15 éve kis gyerekek voltak, akikkel elkezdték a munkát, ők mára már vezetők lettek. A gyerekekkel elsőstől tizedikes korukig foglalkoznak. A cserkészek 15 éves koruk után vezetővé válnak, ők vezetik tovább az őrsöket.

A foglalkozásokat péntek délutánonként tartják. Jó barátságot ápolnak a győri és a tatai cserkészcsapatokkal, akikkel közös programokat is szerveznek. A hagyományokra-magyar történelem, kultúra, néphagyományok- építenek, rengeteget kirándulnak, nyári táborokat szerveznek, de aki felkéri őket, annak bármiben segítenek.

(Forrás: komarom.hu / Kezdőkép:cserkesz.hu)