Város 2022. 12. 07.

Megérkezett az MRI-készülék a komáromi kórházba

A napokban megérkezett az észak-komáromi kórházba az új, 1,5T Siemens MAGNETOM Sola típusú MRI-készülék. A készüléket a sürgősségi betegfelvétei osztály közelében helyezték el, az azzal szomszédos pavilonban.

Ezzel egy régi álom vált valóra. „Néhány éve még csak egy merész elképzelés volt, ma pedig boldogan jelenthetem be, hogy sikerült megvalósítani az álmunkat” – mondta Miroslav Jaška, a Komáromi Agel Kórház igazgatója.

Az elhelyezés után próbaüzemmód következik, hogy az új esztendőben már teljes mértékben szolgálhassa a betegeket.

Az MRI központ kiépítése a kórházi diagnosztika alappillére a neurológiai, sebészeti, belgyógyászati, onkológiai, traumatológiai és rehabilitációs osztály számára. A komáromi betegeknek eddig MRI-vizsgálatra vagy Érsekújvárba, vagy Dunaszerdahelyre kellett utazniuk, 4–7 heti várakozási idővel. „A kórház versenyképessége szempontjából nagy szükség volt az MRI-diagnosztika fejlesztésére, nem beszélve arról, hogy ez nagy segítségére lesz az onkológiai központoknak is“ – vázolta a fejlesztés jelentőségét Jaška. A berendezést a kórház saját eszközeiből fedezte, a teljes beruházás összege 1,5 millió euró.

Forrás: Agel, sajtóhír