Kultúra 2018. 10. 17.

Megjelent Mészáros Tamás első koncertfilmje!

A felvidéki előadóművész „Indulnod kell” című koncertfilmjében azokból a dalokból láthat felvételeket a nagyérdemű, amelyek eddig megjelentek album, vagy kislemez formájában. Természetesen saját szerzeményekről beszélünk. Mindenképpen fontosnak tartották, hogy a lemezek dalain kívül professzionális videoanyagot is kapjon a produkció.

,,Szerencsés találkozás volt a miénk Pécsváradi Zoltánnal, Velena Istvánnal és Pratsler Istvánnal, mivel velük alkotok közösen. Nagyon kevés az olyan alkalom, amikor én írom meg a dalszöveget. Rengeteget beszélgetünk egy adott téma kapcsán, mielőtt megírják a szöveget, illetve mielőtt megszületik egy dallam.” (Mészáros Tamás)

A koncertfilm különlegessége és erőssége a dalok egyszerűségében rejlik. Egyszerű emberik témákat dolgoznak fel és mutatnak be. Olyanokat, amiket mindenki megélt. Az „Indulnod kell” koncertfilmen többek között azok a színészek is feltűnnek, akikkel Tamás együtt játszik a Magyarock Dalszínházban.

,,Nekem személyes kedvencem az „Indulnod kell” dal, amelyet duettben adunk elő Tamással. Jelenleg a legtöbbet játszott Mészáros Tamás dal egyébként. Ha kellene mondanom egy másikat, akkor az a „Táncolj” című lenne. A könnyed latinos muzsikára mindig mindenki megmozdul. Nagyon jó így együtt zenélni ezzel a csapattal.” (Tar Gabriella, előadóművész)

A dalokon kívül egy izgalmas riportbeszélgetést is kapnak azok, akik beszerzik a koncertfilmet. A koncertet a komáromi Jókai ligetben rögzítették, míg a beszélgetés Fenyvesi Zoltánnal a Monostori Erőd falai között készült.

,,Ez a DVD-film ez egy új platform, egy új bemutatási lehetőség tekintettel arra, hogy így video formában is megcsodálhatjuk a zenekart élő zenélés közben. Örülök, hogy ezeket a dalokat egyre szélesebb körben is megismerheti a közönség.” (Pécsváradi Zoltán, zenei producer) 

Hamarosan a Felvidéken és Magyarországon is találkozhatnak Mészáros Tamás koncertjeivel. A koncertfilm az előadó weboldalán beszerezhető.