Kultúra Dél-komárom 2023. 12. 04.

Megkezdődött a dél-komáromi adventi áhítat

Az adventi időszak kezdetével felgyúlt az első gyertya Dél-Komárom adventi koszorúján, jelezve a négy hetes lelki felkészülés időszakának kezdetét.

A délutáni események a Városháza előtt, a Szabadság téren és az Arany 17. Rendezvényközpontban indultak kézműves foglalkozásokkal. A Komáromi Nyugdíjas Egyesület és a Komáromi Nőklub tagjaival karácsonyi házikókat, adventi girlandokat és karácsonyfadíszeket készítettek. Ugyanezen a helyszínen adventi vásár is várta az érdeklődőket. Az adventi gyertyagyújtás előtt az angolt tanuló legkisebb dél-komáromi gyerekek szórakoztatták a közönséget.

A Szabadság téren a város polgármestere, dr. Molnár Attila köszöntötte az adventi programokra kilátogatókat. Az adventi koszorú első gyertyáját, ami a hit jelképe, a városvezető a DiViSz (Diákönkormányzatok Városi Szövetsége) tagjaival együtt gyújtotta meg. A zenés műsorok előtt a Czeglédy Gabriella Szavalóverseny győzteseit és különdíjasait is színpadra hívták, akiknek dr. Molnár Attila adta át a díjakat.

A színpadi programok között a Kiskalász Zenekar szórakoztatta a gyerekeket, majd pónifogaton érkezett a Mikulás, akit már sok izgatott gyermek várt. A fehérszakállút verssel köszöntötték a kicsik. Az adventi műsort Janza Kata fellépése zárta.A zenés programok mellett fajátékokat is kipróbálhattak a gyerekek és családok, sőt ezúttal sem maradt el a hagyományos fényfestés sem.

Az advent első vasárnapján finomságok, meleg ételek és italok vártak minden komáromit és a városba látogatót a Szabadság téren. A hangulatos rendezvény valamennyi adventi vasárnapon megismétlődik.

A héten, vasárnap, azaz december 10-én 17 órától Molnár Ágnes és Mészáros Tamás, valamint Gájer Bálint és Tabáni István hozzák közelebb az ünnepet.