Város 2017. 05. 10.

Megszépül a Lehár park

Az idegenforgalmi bizottság tegnap (május 9.) jóváhagyta a Lehár Ferenc Polgári Társulás anyagi támogatási kérelmét, amely a Lehár park attraktívabbá tételére irányul – olvashatjuk Kovács Dávid képviselő FB-oldalán. Így a társulásnak köszönhetően hamarosan a park, amely turisztikai szempontból városunk bejárata, méltóképpen viseli majd nagy szülöttünk, Lehár Ferenc nevét.  

Fontos ugyanis, hogy a világhírű operettszerző személye és munkássága kiemelt figyelmet kapjon városunkban; ez turisztikai szempontból is lényeges. Rengeteg idelátogató keresi az ő hagyatékát. „Hálás köszönet Klemen Teréziának, a Lehár Ferenc PT elnökének, aki hatalmas energiát fordít arra, hogy méltó módon emlékezzünk Komárom történetének egyik leghíresebb alakjára. Az ilyen emberek mögé igenis be kell állni, és amennyire csak lehet, támogatni kell őket” – írja a képviselő.

Az alábbiakban néhány illusztrációs fotó található, amelyek alapján könnyebb elképzelni, mennyi újdonság és látnivaló lesz a parkban. Remélhetőleg nyáron el is készülünk a munkálatokkal, hiszen a határ felől sétáló turisták először ezzel a parkkal találkoznak.