Város Dél-komárom 2023. 09. 18.

Megújul a szőnyi katolikus temető

Dél-Komárom polgármestere, dr. Molnár Attila nemrég videóüzenetben jelentette be, hogy önkormányzati tulajdonba kerül át a szőnyi temető. A város pedig a közeljövőben számos felújítást is tervez a területen.

A városvezető régi adósságnak nevezte a Vásártérnél található köztemető felújítását, most azonban haladéktalanul megteszik mindazon fejlesztéseket, beruházásokat, melyek az utóbbi időszak alatt elmaradtak.

– Megkezdtük a tárgyalásokat a katolikus egyházzal, és ha minden jól megy, e hónap végén az önkormányzat tulajdonba és működtetésbe is át tudja venni a temetőt. Külön köszönet ezért Takács Ferenc plébános atyának, és a Szőnyi Katolikus Egyházközség Képviselő-testületének. Bízom benne, hogy a Halottak napja és Mindenszentek közeledtével már látható jelei lesznek a tervezett munkálatoknak, hogy hozzátartozóink kegyelettel nyugodhassanak a temetőben – nyilatkozta dr. Molnár Attila.

A közeljövőben új ravatalozó épül, rendbe teszik a kerítést, parkolókat létesítenek, illetve felújításra kerül a temető vízellátó-rendszere és közlekedése is.

Jelenleg a tervezési szakasz zajlik, de amint az önkormányzat és az egyház alárják a megállapodást a munkálatok azonnal meg is kezdődnek.