Mix Dél-komárom 2020. 07. 22.

Megújult a dél-komáromi Pingvin

Látványosan átalakult Dél-Komárom kedvelt étterme a Pingvin. Galambos Csaba tulajdonos a kezdetet felidézve elmondta, 1989-ben édesapja indította a vállalkozást, akkor még csak hidegkonyhai ételeket készítettek, és akkor még csupán tíz vendéget tudtak leültetni az étteremben.

Később, a ’90-es évek elején igény mutatkozott arra, hogy ne csupán hidegkonyhai készítményekkel, hanem menüztetéssel is foglalkozzanak.

A kétezres évek elején megkezdték a konyha és a vendégtér bővítését is. 2004 nyarán már negyven vendéget tudtak fogadni az étteremben és egy 28 fős teraszt is építettek.

A fejlődés persze nem állt meg. Galambos Csaba jelenleg nővérével együtt viszi a vállalkozást és több mint tíz fős személyzettel dolgoznak. Ma már 50-55 vendéget tudnak fogadni és a teraszt is beépítették, így  már nemcsak szezonálisan, hanem egész évben leülhetnek itt a vendégek, akik körében a terasz, -amely egyfajta télikert-, nagyon népszerű.

Dél-Komáromban ilyen jellegű; gyorséttermi, idősávokban működő hely egyedülállónak számít. Az ebédidő 11 órától délután háromig tart. A vacsora időszak pedig fél hattól nyolcig tart. A tulajdonos hangsúlyozta, természetesen a köztes időben, amíg a konyha felkészül a vacsoraidőszakra, is fogadják és várják a vendégeket akár kávéra, desszertekre. Igény esetén az esti órákban és előre megbeszélt időpontban akár 20-25 fős zártkörű rendezvényt is tudnak tartani, egy különtermet kialakítva. Maga az étterem este kilencig tart nyitva.

A kínálat igen széles és sokrétű. Naponta kétféle levest; egyszerű gyümölcs és krémleveseket valamint összetett levest kínálnak. A klasszikus családi ételek mellett, ragus, bundázott, de könnyed ételekből, salátákból is választhatunk. A hetente megújuló étlapnak köszönhetően még a törzsvendégek is folyamatosan találkozhatnak újdonságokkal.

A külsőségekben és szolgáltatásokban is megújult, modern, de egyben a természettel harmonizáló vendéglátóegység fejlesztése nem áll meg. Galambos Csaba elmondta, jövőre az étterem tetejére emelet kerül, ahol egy hat szobás panziót alakítanak ki.

Pingvin Étterem tehát ismét és továbbra is várja a komáromiakat, az átutazókat, a turistákat és minden kedves vendéget! 

További információ a Facebookon!